
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 litr
2 sztuki
200 gramów
100 mililitrów
200 mililitrów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namaczamy dzień wcześniej i zostawiamy na noc w zalewie. Następnego dnia odcedzamy ją i zalewamy bulionem. Dodajemy połowę startych buraków i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości.
Krok 2
Na patelni szklimy cebulę, a następnie dodajemy resztę buraków oraz starte marchewki, pietruszkę i czosnek. Całość dusimy na małym ogniu kilka minut, po czym dodajemy pulpę. Doprawiamy lekko solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.
Krok 3
Po kolejnych kilku minutach przekładamy całość do garnka z bulionem i gotujemy 30 min. Przed podaniem zabielamy śmietaną. Smacznego!

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej