Słodka zupa wiśniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodka zupa wiśniowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

4 łyżki

1 łyżka

500 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1,5 litr wody razem z 4 łyżkami cukru i szczyptą soli.

Krok 2

Wydrylowane wcześniej wiśnie umyj i włóż do wody, gotuj kilka minut na małym ogniu.

Krok 3

Dodaj śmietankę rozmieszoną z odrobiną mąki i zagęść zupę.

Krok 4

Zagotuj, w razie potrzeby dodaj jeszcze cukru i rozlej wywar na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodka zupa wiśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodka zupa wiśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodka zupa wiśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodka zupa wiśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodka zupa wiśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodka zupa wiśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodka zupa wiśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodka zupa wiśniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej