
Składniki
null
4 łyżki
1 łyżka
500 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 1,5 litr wody razem z 4 łyżkami cukru i szczyptą soli.
Krok 2
Wydrylowane wcześniej wiśnie umyj i włóż do wody, gotuj kilka minut na małym ogniu.
Krok 3
Dodaj śmietankę rozmieszoną z odrobiną mąki i zagęść zupę.
Krok 4
Zagotuj, w razie potrzeby dodaj jeszcze cukru i rozlej wywar na talerze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej