Słodka zupa wiśniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodka zupa wiśniowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

4 łyżki

1 łyżka

500 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1,5 litr wody razem z 4 łyżkami cukru i szczyptą soli.

Krok 2

Wydrylowane wcześniej wiśnie umyj i włóż do wody, gotuj kilka minut na małym ogniu.

Krok 3

Dodaj śmietankę rozmieszoną z odrobiną mąki i zagęść zupę.

Krok 4

Zagotuj, w razie potrzeby dodaj jeszcze cukru i rozlej wywar na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodka zupa wiśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodka zupa wiśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodka zupa wiśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodka zupa wiśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodka zupa wiśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodka zupa wiśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodka zupa wiśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodka zupa wiśniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z cukinią
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej