Składniki
null
4 łyżki
1 łyżka
500 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 1,5 litr wody razem z 4 łyżkami cukru i szczyptą soli.
Krok 2
Wydrylowane wcześniej wiśnie umyj i włóż do wody, gotuj kilka minut na małym ogniu.
Krok 3
Dodaj śmietankę rozmieszoną z odrobiną mąki i zagęść zupę.
Krok 4
Zagotuj, w razie potrzeby dodaj jeszcze cukru i rozlej wywar na talerze.
Przepisy w Waszym wykonaniu
23 osoby oglądają przepis: 
Śledź z octem po bałtycku
30 min.
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej