Słodka zupa wiśniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodka zupa wiśniowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

4 łyżki

1 łyżka

500 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1,5 litr wody razem z 4 łyżkami cukru i szczyptą soli.

Krok 2

Wydrylowane wcześniej wiśnie umyj i włóż do wody, gotuj kilka minut na małym ogniu.

Krok 3

Dodaj śmietankę rozmieszoną z odrobiną mąki i zagęść zupę.

Krok 4

Zagotuj, w razie potrzeby dodaj jeszcze cukru i rozlej wywar na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodka zupa wiśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodka zupa wiśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodka zupa wiśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodka zupa wiśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodka zupa wiśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodka zupa wiśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodka zupa wiśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodka zupa wiśniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Suflet ze szpinakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej