Zupa pieczarkowa ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pieczarkowa ze śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

150 mililitrów

400 gramów

1 szczypta

30 gramów

2 łyżki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść, opłucz, pokrój w paseczki i usmaż.

Krok 2

Następnie zalej wywarem i gotuj około 6-8 minut.

Krok 3

Tłuszcz rozgrzej, wymieszaj z mąką i zasmaż.

Krok 4

Połącz z wywarem, śmietaną i zagotuj.

Krok 5

Dodaj posiekaną natkę pietruszki i dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej