Zupa pieczarkowa ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pieczarkowa ze śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

150 mililitrów

400 gramów

1 szczypta

30 gramów

2 łyżki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść, opłucz, pokrój w paseczki i usmaż.

Krok 2

Następnie zalej wywarem i gotuj około 6-8 minut.

Krok 3

Tłuszcz rozgrzej, wymieszaj z mąką i zasmaż.

Krok 4

Połącz z wywarem, śmietaną i zagotuj.

Krok 5

Dodaj posiekaną natkę pietruszki i dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Chłodnik litewski
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej