
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
150 mililitrów
400 gramów
1 szczypta
30 gramów
2 łyżki
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyść, opłucz, pokrój w paseczki i usmaż.
Krok 2
Następnie zalej wywarem i gotuj około 6-8 minut.
Krok 3
Tłuszcz rozgrzej, wymieszaj z mąką i zasmaż.
Krok 4
Połącz z wywarem, śmietaną i zagotuj.
Krok 5
Dodaj posiekaną natkę pietruszki i dopraw.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej