
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
150 mililitrów
400 gramów
1 szczypta
30 gramów
2 łyżki
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyść, opłucz, pokrój w paseczki i usmaż.
Krok 2
Następnie zalej wywarem i gotuj około 6-8 minut.
Krok 3
Tłuszcz rozgrzej, wymieszaj z mąką i zasmaż.
Krok 4
Połącz z wywarem, śmietaną i zagotuj.
Krok 5
Dodaj posiekaną natkę pietruszki i dopraw.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej