Zupa pieczarkowa ze śmietaną

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

150 mililitrów

400 gramów

1 szczypta

30 gramów

2 łyżki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść, opłucz, pokrój w paseczki i usmaż.

Krok 2

Następnie zalej wywarem i gotuj około 6-8 minut.

Krok 3

Tłuszcz rozgrzej, wymieszaj z mąką i zasmaż.

Krok 4

Połącz z wywarem, śmietaną i zagotuj.

Krok 5

Dodaj posiekaną natkę pietruszki i dopraw.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej