Zupa pieczarkowa ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pieczarkowa ze śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

150 mililitrów

400 gramów

1 szczypta

30 gramów

2 łyżki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść, opłucz, pokrój w paseczki i usmaż.

Krok 2

Następnie zalej wywarem i gotuj około 6-8 minut.

Krok 3

Tłuszcz rozgrzej, wymieszaj z mąką i zasmaż.

Krok 4

Połącz z wywarem, śmietaną i zagotuj.

Krok 5

Dodaj posiekaną natkę pietruszki i dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pieczarkowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
45 osób ogląda przepis:
Toskańska zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej