Zupa cebulowa z wytrawnym winem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z wytrawnym winem

Autor: BeciaKotlecia

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

1 szczypta

10 dekagramów

1 sztuka

1 litr

100 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić w cienkie krążki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć cebulę, czosnek i tymianek. Posypać papryką.

Krok 2

Podlać rosołem i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu przez 15 min. Następnie wlać wino, przyprawić cukrem, solą i pieprzem.

Krok 3

Ser zetrzeć. Zupę rozlać do misek, posypać tymiankiem. Podawać z podpieczoną w piekarniku bagietką z serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z wytrawnym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z wytrawnym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z wytrawnym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z wytrawnym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z wytrawnym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z wytrawnym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z wytrawnym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z wytrawnym winem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej