
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
1 pęczek
1 łyżka
1 szczypta
10 dekagramów
1 sztuka
1 litr
100 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokroić w cienkie krążki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć cebulę, czosnek i tymianek. Posypać papryką.
Krok 2
Podlać rosołem i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu przez 15 min. Następnie wlać wino, przyprawić cukrem, solą i pieprzem.
Krok 3
Ser zetrzeć. Zupę rozlać do misek, posypać tymiankiem. Podawać z podpieczoną w piekarniku bagietką z serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej