Krem z pieczonej papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pieczonej papryki

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

20 gramów

1 sztuka

900 gramów

1 łyżeczka

1.5 łyżeczki

120 gramów

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego - przekroić na pół. Ułożyć na blaszce - upiec w piekarniku (funkcja grill **) 10 min. z jednej strony i 5 min. z drugiej strony. Warzywa i kurczaka pokroić, zalać wodą, dodać przyprawy. Gotować 20min. w temperaturze 90C. Wyciągnąć kurczaka, dodać śmietanę - zmiksować. Włożyć z powrotem kurczaka, gotować kolejne 6min. Można podać z kluseczkami z sera białego (przepis wkrótce). Smacznego!

magnolia0joaska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej