Krem z pieczonej papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pieczonej papryki

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

900 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

20 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1.5 łyżeczki

1 sztuka

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego - przekroić na pół. Ułożyć na blaszce - upiec w piekarniku (funkcja grill **) 10 min. z jednej strony i 5 min. z drugiej strony. Warzywa i kurczaka pokroić, zalać wodą, dodać przyprawy. Gotować 20min. w temperaturze 90C. Wyciągnąć kurczaka, dodać śmietanę - zmiksować. Włożyć z powrotem kurczaka, gotować kolejne 6min. Można podać z kluseczkami z sera białego (przepis wkrótce). Smacznego!

magnolia0joaska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej