Składniki
1 sztuka
900 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
20 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1.5 łyżeczki
1 sztuka
120 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego - przekroić na pół. Ułożyć na blaszce - upiec w piekarniku (funkcja grill **) 10 min. z jednej strony i 5 min. z drugiej strony. Warzywa i kurczaka pokroić, zalać wodą, dodać przyprawy. Gotować 20min. w temperaturze 90C. Wyciągnąć kurczaka, dodać śmietanę - zmiksować. Włożyć z powrotem kurczaka, gotować kolejne 6min. Można podać z kluseczkami z sera białego (przepis wkrótce). Smacznego!
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej