Krem z pieczonej papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pieczonej papryki

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

900 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

20 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1.5 łyżeczki

1 sztuka

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego - przekroić na pół. Ułożyć na blaszce - upiec w piekarniku (funkcja grill **) 10 min. z jednej strony i 5 min. z drugiej strony. Warzywa i kurczaka pokroić, zalać wodą, dodać przyprawy. Gotować 20min. w temperaturze 90C. Wyciągnąć kurczaka, dodać śmietanę - zmiksować. Włożyć z powrotem kurczaka, gotować kolejne 6min. Można podać z kluseczkami z sera białego (przepis wkrótce). Smacznego!

magnolia0joaska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej