
Składniki
1 opakowanie
8 sztuk
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulki pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju.

Krok 2
Sos Knorr wymieszaj z 400 mililitrami zimnej wody.

Krok 3
Wlej sos do cebuli, dodaj żurawinę ze słoika, suszoną i musztardę. Gotuj powoli, mieszając, przez 10 minut.

Krok 4
Oscypki grilluj z obu stron, aż skórka zrobi się rumiana, a ser rozpuści się w środku. Oscypki podawaj natychmiast razem z sosem żurawinowym i pieczywem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej