Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 pęczka
1 łyżka
5 łyżek
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pozbawiamy zewnętrznych liści, wycinamy głąb i drobno siekamy. Oprószamy sola i zostawiamy na kilka minut by zmiękła.
Krok 2
Pomidora i ogórka kroimy w drobną kostkę, dodajemy do kapusty. Natkę drobno siekamy, dodajemy do kapusty.
Krok 3
Majonez mieszamy z jogurtem oraz sosem sałatkowym. Polewamy sałatkę i wszystko mieszamy. Zostawiamy na 10 min by smaki się przegryzły.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej