Smaczna surówka z młodej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna surówka z młodej kapusty

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 pęczka

1 łyżka

5 łyżek

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pozbawiamy zewnętrznych liści, wycinamy głąb i drobno siekamy. Oprószamy sola i zostawiamy na kilka minut by zmiękła.

Krok 2

Pomidora i ogórka kroimy w drobną kostkę, dodajemy do kapusty. Natkę drobno siekamy, dodajemy do kapusty.

Krok 3

Majonez mieszamy z jogurtem oraz sosem sałatkowym. Polewamy sałatkę i wszystko mieszamy. Zostawiamy na 10 min by smaki się przegryzły.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna surówka z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna surówka z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna surówka z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna surówka z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna surówka z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna surówka z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna surówka z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna surówka z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej