Smaczna surówka z młodej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna surówka z młodej kapusty

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 pęczka

1 łyżka

5 łyżek

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pozbawiamy zewnętrznych liści, wycinamy głąb i drobno siekamy. Oprószamy sola i zostawiamy na kilka minut by zmiękła.

Krok 2

Pomidora i ogórka kroimy w drobną kostkę, dodajemy do kapusty. Natkę drobno siekamy, dodajemy do kapusty.

Krok 3

Majonez mieszamy z jogurtem oraz sosem sałatkowym. Polewamy sałatkę i wszystko mieszamy. Zostawiamy na 10 min by smaki się przegryzły.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna surówka z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna surówka z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna surówka z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna surówka z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna surówka z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna surówka z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna surówka z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna surówka z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Meksykański kociołek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej