Smaczna surówka z młodej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna surówka z młodej kapusty

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 pęczka

1 łyżka

5 łyżek

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pozbawiamy zewnętrznych liści, wycinamy głąb i drobno siekamy. Oprószamy sola i zostawiamy na kilka minut by zmiękła.

Krok 2

Pomidora i ogórka kroimy w drobną kostkę, dodajemy do kapusty. Natkę drobno siekamy, dodajemy do kapusty.

Krok 3

Majonez mieszamy z jogurtem oraz sosem sałatkowym. Polewamy sałatkę i wszystko mieszamy. Zostawiamy na 10 min by smaki się przegryzły.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna surówka z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna surówka z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna surówka z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna surówka z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna surówka z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna surówka z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna surówka z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna surówka z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek węgierski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej