Sałatka wiosenny kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wiosenny kurczak

Autor: poziomka376

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 sztuki

500 gramów

4 sztuki

5 łyżek

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy na kawałki i przyprawiamy przyprawą do grosa, następnie smażymy na patelni. Ogórek kroimy w kosteczki.

Krok 2

Do dłużnej miski wsypujemy kukurydzę, ogórek i pierś z kurczaka. Dodajemy majemy majonez i mieszamy . Solimy i pieprzymy wedle uznania.

Krok 3

Następnie przygotowaną sałatkę przekładamy do salaterki i posypujemy koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wiosenny kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wiosenny kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wiosenny kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wiosenny kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wiosenny kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wiosenny kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wiosenny kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wiosenny kurczak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bataty z rozmarynem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej