Sałatka wiosenny kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wiosenny kurczak

Autor: poziomka376

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 sztuki

500 gramów

4 sztuki

5 łyżek

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy na kawałki i przyprawiamy przyprawą do grosa, następnie smażymy na patelni. Ogórek kroimy w kosteczki.

Krok 2

Do dłużnej miski wsypujemy kukurydzę, ogórek i pierś z kurczaka. Dodajemy majemy majonez i mieszamy . Solimy i pieprzymy wedle uznania.

Krok 3

Następnie przygotowaną sałatkę przekładamy do salaterki i posypujemy koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wiosenny kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wiosenny kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wiosenny kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wiosenny kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wiosenny kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wiosenny kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wiosenny kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wiosenny kurczak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej