Sałatka wiosenny kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wiosenny kurczak

Autor: poziomka376

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 sztuki

500 gramów

4 sztuki

5 łyżek

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy na kawałki i przyprawiamy przyprawą do grosa, następnie smażymy na patelni. Ogórek kroimy w kosteczki.

Krok 2

Do dłużnej miski wsypujemy kukurydzę, ogórek i pierś z kurczaka. Dodajemy majemy majonez i mieszamy . Solimy i pieprzymy wedle uznania.

Krok 3

Następnie przygotowaną sałatkę przekładamy do salaterki i posypujemy koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wiosenny kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wiosenny kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wiosenny kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wiosenny kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wiosenny kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wiosenny kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wiosenny kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wiosenny kurczak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej