
Składniki
1.5 sztuki
500 gramów
4 sztuki
5 łyżek
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka kroimy na kawałki i przyprawiamy przyprawą do grosa, następnie smażymy na patelni. Ogórek kroimy w kosteczki.
Krok 2
Do dłużnej miski wsypujemy kukurydzę, ogórek i pierś z kurczaka. Dodajemy majemy majonez i mieszamy . Solimy i pieprzymy wedle uznania.
Krok 3
Następnie przygotowaną sałatkę przekładamy do salaterki i posypujemy koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej