Sałatka z kurczakiem wędzonym i selerem naciowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka z kurczakiem

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

2

40 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

2 szklanki

1 szklanka

10 sztuk

15 sztuk

1 szklanka

3 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Łączymy z selerem, kukurydzą, fasolą, pokrojoną rzodkiewką i pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami.

Krok 2

Jogurt łączymy ze śmietaną, majonezem i sosami. Dokładnie mieszamy.

Krok 3

Sosem zalewamy sałatkę i ewentualnie doprawiamy ją pieprzem. Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kurczakiem Sałatka z kurczakiem

Sałatka z kurczakiem to propozycja na uniwersalną potrawę z mięsem, dużą ilością warzyw oraz gęstym majonezowo-jogurtowym sosem. Przyrządza się ją z wędzonego kurczaka. Jego intensywny smak dobrze współgra z delikatnością i chrupkością warzyw: rzodkiewki, pomidorków koktajlowych, kukurydzy i czerwonej fasoli. Sałatka jest bardzo prosta i szybka w wykonaniu, najlepiej jednak przygotować ją nieco wcześniej i odstawić na jakiś czas do lodówki, aby składniki dobrze się przeniknęły. Danie sprawdza się zarówno w postaci dodatku do pieczonych lub gotowanych na parze warzyw, do ryżu i kaszy, np. gryczanej, jak również jako samodzielna potrawa. Możesz ją zjeść na lunch lub kolację z chrupkim pieczywem czy wytrawnymi paluszkami z ciasta francuskiego. Będzie również świetną propozycją na jedną z przekąsek podczas przyjęcia. Podaj ją wtedy z deską serów lub grzankami (czosnkowymi czy paprykowymi). Sprawdź, jak przyrządzić tę sałatkę z kurczakiem i korzystaj z naszego przepisu przy różnych okazjach! Życzymy smacznego.