Dip rzodkiewkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip rzodkiewkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

371 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

328 osób wydrukowało

Pobierz pdf

598 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 łyżeczka

1 szklanka

1 pęczek

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pół pęczka rzodkiewek zetrzyj na tarce.

Dip rzodkiewkowy - Krok 1

Krok 2

Zmiksuj z przyprawą Knorr, jogurtem i śmietaną. Schłódź.

Dip rzodkiewkowy - Krok 2

Krok 3

Pozostałe rzodkiewki i szczypiorek posiekaj.

Dip rzodkiewkowy - Krok 3

Krok 4

Następnie wymieszaj z sosem.

Dip rzodkiewkowy - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip rzodkiewkowyDip rzodkiewkowy

Dip przygotowany z młodych rzodkiewek to niezastąpiony dodatek do wielu różnych potraw. Sprawdzi się jako składnik smacznych przekąsek, np. kanapek. Wykorzystasz go również jako surówkę do dań obiadowych – świetnie skomponuje się z młodymi ziemniakami i kotletem z białej ryby, np. dorsza. Może stanowić równie dobrze przystawkę samą w sobie – w takim przypadku podawaj go z chrupiącymi krakersami, grzankami lub słupkami świeżych obranych warzyw, np. miksu marchewki, papryki i ogórka. Samo przygotowanie dipu rzodkiewkowego jest wyjątkowo proste. Połowę pęczka rzodkiewek zetrzyj na dużych oczkach tarki i połącz z przyprawą uniwersalną, jogurtem naturalnym i śmietaną. Zadbaj o dobre schłodzenie dipu, a następnie wymieszaj go z kawałkami pozostałych rzodkiewek oraz drobno posiekanym szczypiorkiem. Gęstszą konsystencję uzyskasz, jeśli jogurt naturalny zastąpisz półtłustym twarogiem. Dip w takiej postaci stanie się świetną pastą kanapkową, idealną na śniadanie czy kolację. Koniecznie wypróbuj nasz prosty przepis.