Dip rzodkiewkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip rzodkiewkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
374 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

364 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

632 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 łyżeczka

1 szklanka

1 pęczek

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pół pęczka rzodkiewek zetrzyj na tarce.

Dip rzodkiewkowy - Krok 1

Krok 2

Zmiksuj z przyprawą Knorr, jogurtem i śmietaną. Schłódź.

Dip rzodkiewkowy - Krok 2

Krok 3

Pozostałe rzodkiewki i szczypiorek posiekaj.

Dip rzodkiewkowy - Krok 3

Krok 4

Następnie wymieszaj z sosem.

Dip rzodkiewkowy - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tzatziki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip rzodkiewkowyDip rzodkiewkowy

Dip przygotowany z młodych rzodkiewek to niezastąpiony dodatek do wielu różnych potraw. Sprawdzi się jako składnik smacznych przekąsek, np. kanapek. Wykorzystasz go również jako surówkę do dań obiadowych – świetnie skomponuje się z młodymi ziemniakami i kotletem z białej ryby, np. dorsza. Może stanowić równie dobrze przystawkę samą w sobie – w takim przypadku podawaj go z chrupiącymi krakersami, grzankami lub słupkami świeżych obranych warzyw, np. miksu marchewki, papryki i ogórka. Samo przygotowanie dipu rzodkiewkowego jest wyjątkowo proste. Połowę pęczka rzodkiewek zetrzyj na dużych oczkach tarki i połącz z przyprawą uniwersalną, jogurtem naturalnym i śmietaną. Zadbaj o dobre schłodzenie dipu, a następnie wymieszaj go z kawałkami pozostałych rzodkiewek oraz drobno posiekanym szczypiorkiem. Gęstszą konsystencję uzyskasz, jeśli jogurt naturalny zastąpisz półtłustym twarogiem. Dip w takiej postaci stanie się świetną pastą kanapkową, idealną na śniadanie czy kolację. Koniecznie wypróbuj nasz prosty przepis.