Składniki
3 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomarańcze obierz, pokrój w plastry, usuń pestki, a miąższ zmiksuj i przetrzyj przez sito.
Krok 2
Następnie wymieszaj z pieprzem, cukrem, musztardą, majonezem i śmietaną. Dopraw przyprawą Knorr. Przykryj i schłódź.
Krok 3
Skórkę z pomarańczy wrzuć na 2,5 minuty do wrzątku, po czym odsącz w sicie i skrój żółtą część.
Krok 4
Połowę skórki drobno posiekaj i wymieszaj z sosem. Resztę pokrój w cienkie plasterki i udekoruj sos.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dip pomarańczowy
Owocowy dip to wyśmienity dodatek do wielu różnych potraw, nie tylko tych na słodko. Pomarańczowa wersja z tego przepisu sprawdzi się jako urozmaicenie mini przekąsek na przyjęciach lub spotkań w mniejszym gronie. Dobrze skomponuje się z kawałkami panierowanego kurczaka, np. złocistymi nuggetsami w kukurydzianej panierce. Smaczny będzie też z grillowanym camembertem lub innymi serami pleśniowymi. Dip pomarańczowy serwuj także ze słupkami świeżych obranych warzyw, np. marchewki, selera i pora. Innym sposobem na jego wykorzystanie jest podanie go z chipsami ze słodkich ziemniaków. Ten uniwersalny dodatek przygotujesz w prosty sposób. Zmiksuj i przetrzyj przez sito miąższ pomarańczy, wymieszaj całość z pieprzem, cukrem, pikantną musztardą, majonezem, gęstą śmietaną i przyprawą uniwersalną. Miseczkę z przygotowanym dipem przykryj folią aluminiową i przełóż ją w chłodne miejsce. Kiedy osiągnie już odpowiednią temperaturę, dodaj do niego skórkę pomarańczową. Użyj jej również do dekoracji. Przetestuj ten prosty przepis przy najbliższej okazji.