Dip koktajlowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip koktajlowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
424 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

105 osób wydrukowało

Pobierz pdf

199 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 opakowanie

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 pęczka

0.25 łyżeczki

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksuj jogurt, śmietanę, ketchup z dżemem porzeczkowym.

Dip koktajlowy - Krok 1

Krok 2

Dodaj Sos sałatkowy paprykowo- ziołowy Knorr, paprykę i curry. Zmiksuj.

Dip koktajlowy - Krok 2

Krok 3

Następnie wymieszaj z posiekaną pietruszką.

Dip koktajlowy - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip koktajlowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip koktajlowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip koktajlowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip koktajlowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip koktajlowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip koktajlowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip koktajlowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip koktajlowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip koktajlowyDip koktajlowy

Wyborny jako dodatek do pieczonych na grillu mięs lub warzyw. Doskonale sprawdzi się również jako dip do słonych przekąsek czy warzyw pokrojonych w słupki. Dip koktajlowy to aromatyczna mieszanka delikatnych i wyrazistych smaków – jego przygotowanie zajmie Ci zaledwie kilka minut. Od czego zacząć? Połącz ze sobą słodkie oraz słone smaki: jogurt, kwaśną śmietanę, dobrej jakości ketchup i dżem porzeczkowy zmiksuj na gładką masę. Jej aromat wzbogaci dodatek sosu sałatkowego, który zmieszasz z mieloną papryką oraz przyprawą curry. Wszystko razem jeszcze raz zmiksuj i odstaw na kilkadziesiąt minut do lodówki – dzięki temu smaki dokładnie się połączą. Gotowy dip podawaj oprószony posiekaną świeżą pietruszką. Dip koktajlowy to znakomity dodatek do pieczonej karkówki czy grillowanych szaszłyków. Sprawdzi się również w połączeniu z pokrojoną marchewką i selerem – jako przekąska w ciągu dnia. Zainspiruj się naszym przepisem na wyśmienity dip koktajlowy – cenimy Twoją opinię, podziel się nią w komentarzu.