
Składniki
4 łyżki
1 opakowanie
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 pęczka
0.25 łyżeczki
0.25 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmiksuj jogurt, śmietanę, ketchup z dżemem porzeczkowym.
Krok 2
Dodaj Sos sałatkowy paprykowo- ziołowy Knorr, paprykę i curry. Zmiksuj.
Krok 3
Następnie wymieszaj z posiekaną pietruszką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dip koktajlowy
Wyborny jako dodatek do pieczonych na grillu mięs lub warzyw. Doskonale sprawdzi się również jako dip do słonych przekąsek czy warzyw pokrojonych w słupki. Dip koktajlowy to aromatyczna mieszanka delikatnych i wyrazistych smaków – jego przygotowanie zajmie Ci zaledwie kilka minut. Od czego zacząć? Połącz ze sobą słodkie oraz słone smaki: jogurt, kwaśną śmietanę, dobrej jakości ketchup i dżem porzeczkowy zmiksuj na gładką masę. Jej aromat wzbogaci dodatek sosu sałatkowego, który zmieszasz z mieloną papryką oraz przyprawą curry. Wszystko razem jeszcze raz zmiksuj i odstaw na kilkadziesiąt minut do lodówki – dzięki temu smaki dokładnie się połączą. Gotowy dip podawaj oprószony posiekaną świeżą pietruszką. Dip koktajlowy to znakomity dodatek do pieczonej karkówki czy grillowanych szaszłyków. Sprawdzi się również w połączeniu z pokrojoną marchewką i selerem – jako przekąska w ciągu dnia. Zainspiruj się naszym przepisem na wyśmienity dip koktajlowy – cenimy Twoją opinię, podziel się nią w komentarzu.