Dip koktajlowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip koktajlowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
424 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

105 osób wydrukowało

Pobierz pdf

199 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 opakowanie

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 pęczka

0.25 łyżeczki

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksuj jogurt, śmietanę, ketchup z dżemem porzeczkowym.

Dip koktajlowy - Krok 1

Krok 2

Dodaj Sos sałatkowy paprykowo- ziołowy Knorr, paprykę i curry. Zmiksuj.

Dip koktajlowy - Krok 2

Krok 3

Następnie wymieszaj z posiekaną pietruszką.

Dip koktajlowy - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip koktajlowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip koktajlowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip koktajlowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip koktajlowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip koktajlowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip koktajlowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip koktajlowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip koktajlowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dip z ciecierzycy
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip koktajlowyDip koktajlowy

Wyborny jako dodatek do pieczonych na grillu mięs lub warzyw. Doskonale sprawdzi się również jako dip do słonych przekąsek czy warzyw pokrojonych w słupki. Dip koktajlowy to aromatyczna mieszanka delikatnych i wyrazistych smaków – jego przygotowanie zajmie Ci zaledwie kilka minut. Od czego zacząć? Połącz ze sobą słodkie oraz słone smaki: jogurt, kwaśną śmietanę, dobrej jakości ketchup i dżem porzeczkowy zmiksuj na gładką masę. Jej aromat wzbogaci dodatek sosu sałatkowego, który zmieszasz z mieloną papryką oraz przyprawą curry. Wszystko razem jeszcze raz zmiksuj i odstaw na kilkadziesiąt minut do lodówki – dzięki temu smaki dokładnie się połączą. Gotowy dip podawaj oprószony posiekaną świeżą pietruszką. Dip koktajlowy to znakomity dodatek do pieczonej karkówki czy grillowanych szaszłyków. Sprawdzi się również w połączeniu z pokrojoną marchewką i selerem – jako przekąska w ciągu dnia. Zainspiruj się naszym przepisem na wyśmienity dip koktajlowy – cenimy Twoją opinię, podziel się nią w komentarzu.