Dip koktajlowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

410 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 pęczka

0.25 łyżeczki

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksuj jogurt, śmietanę, ketchup z dżemem porzeczkowym.

Dip koktajlowy - Krok 1

Krok 2

Dodaj Sos sałatkowy paprykowo- ziołowy Knorr, paprykę i curry. Zmiksuj.

Dip koktajlowy - Krok 2

Krok 3

Następnie wymieszaj z posiekaną pietruszką.

Dip koktajlowy - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip koktajlowyDip koktajlowy

Wyborny jako dodatek do pieczonych na grillu mięs lub warzyw. Doskonale sprawdzi się również jako dip do słonych przekąsek czy warzyw pokrojonych w słupki. Dip koktajlowy to aromatyczna mieszanka delikatnych i wyrazistych smaków – jego przygotowanie zajmie Ci zaledwie kilka minut. Od czego zacząć? Połącz ze sobą słodkie oraz słone smaki: jogurt, kwaśną śmietanę, dobrej jakości ketchup i dżem porzeczkowy zmiksuj na gładką masę. Jej aromat wzbogaci dodatek sosu sałatkowego, który zmieszasz z mieloną papryką oraz przyprawą curry. Wszystko razem jeszcze raz zmiksuj i odstaw na kilkadziesiąt minut do lodówki – dzięki temu smaki dokładnie się połączą. Gotowy dip podawaj oprószony posiekaną świeżą pietruszką. Dip koktajlowy to znakomity dodatek do pieczonej karkówki czy grillowanych szaszłyków. Sprawdzi się również w połączeniu z pokrojoną marchewką i selerem – jako przekąska w ciągu dnia. Zainspiruj się naszym przepisem na wyśmienity dip koktajlowy – cenimy Twoją opinię, podziel się nią w komentarzu.