Składniki
4 łyżki
1 opakowanie
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 pęczka
0.25 łyżeczki
0.25 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmiksuj jogurt, śmietanę, ketchup z dżemem porzeczkowym.
Krok 2
Dodaj Sos sałatkowy paprykowo- ziołowy Knorr, paprykę i curry. Zmiksuj.
Krok 3
Następnie wymieszaj z posiekaną pietruszką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dip koktajlowy
Wyborny jako dodatek do pieczonych na grillu mięs lub warzyw. Doskonale sprawdzi się również jako dip do słonych przekąsek czy warzyw pokrojonych w słupki. Dip koktajlowy to aromatyczna mieszanka delikatnych i wyrazistych smaków – jego przygotowanie zajmie Ci zaledwie kilka minut. Od czego zacząć? Połącz ze sobą słodkie oraz słone smaki: jogurt, kwaśną śmietanę, dobrej jakości ketchup i dżem porzeczkowy zmiksuj na gładką masę. Jej aromat wzbogaci dodatek sosu sałatkowego, który zmieszasz z mieloną papryką oraz przyprawą curry. Wszystko razem jeszcze raz zmiksuj i odstaw na kilkadziesiąt minut do lodówki – dzięki temu smaki dokładnie się połączą. Gotowy dip podawaj oprószony posiekaną świeżą pietruszką. Dip koktajlowy to znakomity dodatek do pieczonej karkówki czy grillowanych szaszłyków. Sprawdzi się również w połączeniu z pokrojoną marchewką i selerem – jako przekąska w ciągu dnia. Zainspiruj się naszym przepisem na wyśmienity dip koktajlowy – cenimy Twoją opinię, podziel się nią w komentarzu.