
Składniki
100 gramów
1 łyżka
2 łyżki
100 gramów
1 łyżka
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj pieczarki. Kapelusze pokrój w kostkę, posyp przyprawą Knorr i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i koniakiem, a następnie przykryj i zostaw na kilkanaście minut.

Krok 2
Skórkę z pomarańczy wrzuć na 2 minuty do wrzątku, osącz i posiekaj.

Krok 3
Osączone kraby zmiksuj z ketchupem, sokiem z pomarańczy i majonezem.

Krok 4
Dokładnie wymieszaj z kefirem, skórką z pomarańczy, cukrem i przygotowanymi pieczarkami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dip krabowy
W tym przepisie na dip krabowy wyraziste smaki owoców morza doskonale komponują się z pieczarkami oraz sokiem z cytryny. Aksamitny sos sprawdzi się jako dodatek do mięs lub warzywnych przekąsek. Zacznij od przygotowania pieczarek: umyj je, pokrój w kostkę i posyp aromatyczną przyprawą oraz pieprzem. Ciekawy smak uzyskasz, gdy do całości dodasz odrobinę koniaku oraz wspomnianego wcześniej soku z cytryny. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i odstaw na kilkanaście minut, żeby ich smaki się połączyły. Dodatkiem, który nada lekkiej kwaskowatości, jest skórka z pomarańczy – wrzuć ją na dwie minuty do wrzątku, po czym odsącz i posiekaj. Kraby z puszki odcedź z wody i zmiksuj dokładnie z ketchupem, sokiem z pomarańczy oraz dobrej jakości majonezem. Na koniec wymieszaj z kefirem, cukrem i przyrządzonymi wcześniej pieczarkami. Gotowy sos udekoruj natką świeżej pietruszki, kilkoma paluszkami krabowymi oraz połówką pomarańczy. Dip krabowy wyśmienicie smakuje z dodatkiem macy lub zaserwowany na chrupiących grzankach.