Dip krabowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Dip krabowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

62 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 łyżka

2 łyżki

100 gramów

1 łyżka

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj pieczarki. Kapelusze pokrój w kostkę, posyp przyprawą Knorr i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i koniakiem, a następnie przykryj i zostaw na kilkanaście minut.

Dip krabowy - Krok 1

Krok 2

Skórkę z pomarańczy wrzuć na 2 minuty do wrzątku, osącz i posiekaj.

Dip krabowy - Krok 2

Krok 3

Osączone kraby zmiksuj z ketchupem, sokiem z pomarańczy i majonezem.

Dip krabowy - Krok 3

Krok 4

Dokładnie wymieszaj z kefirem, skórką z pomarańczy, cukrem i przygotowanymi pieczarkami.

Dip krabowy - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip krabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip krabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip krabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip krabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip krabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip krabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip krabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip krabowyDip krabowy

W tym przepisie na dip krabowy wyraziste smaki owoców morza doskonale komponują się z pieczarkami oraz sokiem z cytryny. Aksamitny sos sprawdzi się jako dodatek do mięs lub warzywnych przekąsek. Zacznij od przygotowania pieczarek: umyj je, pokrój w kostkę i posyp aromatyczną przyprawą oraz pieprzem. Ciekawy smak uzyskasz, gdy do całości dodasz odrobinę koniaku oraz wspomnianego wcześniej soku z cytryny. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i odstaw na kilkanaście minut, żeby ich smaki się połączyły. Dodatkiem, który nada lekkiej kwaskowatości, jest skórka z pomarańczy – wrzuć ją na dwie minuty do wrzątku, po czym odsącz i posiekaj. Kraby z puszki odcedź z wody i zmiksuj dokładnie z ketchupem, sokiem z pomarańczy oraz dobrej jakości majonezem. Na koniec wymieszaj z kefirem, cukrem i przyrządzonymi wcześniej pieczarkami. Gotowy sos udekoruj natką świeżej pietruszki, kilkoma paluszkami krabowymi oraz połówką pomarańczy. Dip krabowy wyśmienicie smakuje z dodatkiem macy lub zaserwowany na chrupiących grzankach.