Dip meksykański - przepis na dip z kurczakiem | Przepisy.pl

Dip meksykański

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

285 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

178 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

1 mililitr

1 sztuka

50 gramów

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka przełóż do rondla, zalej wodą i dodaj Rosół z kury Knorr. Gotuj do miękkości po czym schłódź.

Dip meksykański - Krok 1

Krok 2

Kurczaka drobno pokrój.

Dip meksykański - Krok 2

Krok 3

Następnie rozetrzyj czosnek i zmiksuj wraz z majonezem i wódką. Dopraw pieprzem i papryką.

Dip meksykański - Krok 3

Krok 4

Pokrojone mięso z kurczaka połącz z doprawionym majonezem.

Dip meksykański - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip meksykańskiDip meksykański

Jeśli smakują ci potrawy o ostrzejszym smaku, ten dip na pewno przypadnie ci do gustu. W dodatku znajdziesz tam składnik, który cię zaskoczy. Dip meksykański to nie tylko majonez i przyprawy. Jest w nim także kurczak, czosnek i… wódka. Sos jest bardzo wyrazisty i treściwy, dlatego najlepiej podać go z dodatkami, które mają łagodny smak, na przykład z macą, krakersami lub chlebem. Ugotuj pierś z kurczaka i drobno ją pokrój, najlepiej w małą kostkę. Pozostałe składniki zmiksuj ze sobą, aż sos będzie jednolitą masą. Dodaj mięso i delikatnie wymieszaj, żeby dip nie stracił puszystości. Możesz do smaku dodać soli i pieprzu. Chociaż czosnek i wódka powinny wystarczyć. Gęsty dip połóż od razu na kromkach chleba lub podaj osobno w małych miseczkach, przystrojone kawałkiem pomidorka koktajlowego.