
Składniki
250 gramów
1 sztuka
1 mililitr
1 sztuka
50 gramów
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z kurczaka przełóż do rondla, zalej wodą i dodaj Rosół z kury Knorr. Gotuj do miękkości po czym schłódź.

Krok 2
Kurczaka drobno pokrój.

Krok 3
Następnie rozetrzyj czosnek i zmiksuj wraz z majonezem i wódką. Dopraw pieprzem i papryką.

Krok 4
Pokrojone mięso z kurczaka połącz z doprawionym majonezem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dip meksykański
Jeśli smakują ci potrawy o ostrzejszym smaku, ten dip na pewno przypadnie ci do gustu. W dodatku znajdziesz tam składnik, który cię zaskoczy. Dip meksykański to nie tylko majonez i przyprawy. Jest w nim także kurczak, czosnek i… wódka. Sos jest bardzo wyrazisty i treściwy, dlatego najlepiej podać go z dodatkami, które mają łagodny smak, na przykład z macą, krakersami lub chlebem. Ugotuj pierś z kurczaka i drobno ją pokrój, najlepiej w małą kostkę. Pozostałe składniki zmiksuj ze sobą, aż sos będzie jednolitą masą. Dodaj mięso i delikatnie wymieszaj, żeby dip nie stracił puszystości. Możesz do smaku dodać soli i pieprzu. Chociaż czosnek i wódka powinny wystarczyć. Gęsty dip połóż od razu na kromkach chleba lub podaj osobno w małych miseczkach, przystrojone kawałkiem pomidorka koktajlowego.