
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Orzeszki pinii upraż na patelni. Marchewkę zetrzyj na drobnej tarce.

Krok 2
Połowę orzeszków, marchewkę, śmietankę, miód, sok z cytryny, pieprz i skruszoną Przyprawę w mini kostkach Pietruszka Knorr zmiksuj.

Krok 3
Następnie wymieszaj z majonezem i pozostałymi orzeszkami pinii. Schłódź.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dip marchewkowy
Dip marchewkowy? Jeśli jeszcze nie miałaś okazji go skosztować, koniecznie wypróbuj ten przepis. Dip ma delikatny, a jednocześnie zdecydowany smak, dzięki orzeszkom piniowym. Rzadko używamy ich w kuchni, a szkoda, bo potrafią diametralnie zmienić smak potrawy. I to na lepsze, oczywiście. Dip przygotujesz błyskawicznie. Wystarczy, że marchewkę zetrzesz na tarce o małych oczkach i wymieszasz ze śmietanką, która stanowi podstawę sosu. Dodaj resztę składników – wcześniej uprażone orzechy, miód i przyprawy. Dokładnie wymieszaj dip i obserwuj jak wspaniale zabarwia się pomarańczowym kolorem od marchewki. Żeby był gęstszy, możesz dodać majonez lub jogurt naturalny. Dzięki temu, sos nie będzie skapywał z przekąsek. Serwuj go do pokojonych w słupki warzyw, krakersów, chipsów, paluszków lub grissini. Smacznego!