Dip marchewkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip marchewkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

90 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzeszki pinii upraż na patelni. Marchewkę zetrzyj na drobnej tarce.

Dip marchewkowy - Krok 1

Krok 2

Połowę orzeszków, marchewkę, śmietankę, miód, sok z cytryny, pieprz i skruszoną Przyprawę w mini kostkach Pietruszka Knorr zmiksuj.

Dip marchewkowy - Krok 2

Krok 3

Następnie wymieszaj z majonezem i pozostałymi orzeszkami pinii. Schłódź.

Dip marchewkowy - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip marchewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip marchewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip marchewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip marchewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip marchewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip marchewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip marchewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip marchewkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grillowany bakłażan
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip marchewkowyDip marchewkowy

Dip marchewkowy? Jeśli jeszcze nie miałaś okazji go skosztować, koniecznie wypróbuj ten przepis. Dip ma delikatny, a jednocześnie zdecydowany smak, dzięki orzeszkom piniowym. Rzadko używamy ich w kuchni, a szkoda, bo potrafią diametralnie zmienić smak potrawy. I to na lepsze, oczywiście. Dip przygotujesz błyskawicznie. Wystarczy, że marchewkę zetrzesz na tarce o małych oczkach i wymieszasz ze śmietanką, która stanowi podstawę sosu. Dodaj resztę składników – wcześniej uprażone orzechy, miód i przyprawy. Dokładnie wymieszaj dip i obserwuj jak wspaniale zabarwia się pomarańczowym kolorem od marchewki. Żeby był gęstszy, możesz dodać majonez lub jogurt naturalny. Dzięki temu, sos nie będzie skapywał z przekąsek. Serwuj go do pokojonych w słupki warzyw, krakersów, chipsów, paluszków lub grissini. Smacznego!