
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 kilogram
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
100 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój na kosteczkę, a cebulę posiekaj.
Krok 3
Masło rozgrzej w rondelku i wrzuć cebulę. Podsmaż, następnie dodaj migdały i miód.
Krok 6
Mięso z warzywami duś przez ok. 30 minut pod przykryciem. Udka podawaj posypane posiekaną natką pietruszki i prażonym sezamem.
Krok 2
Kurczaka ułóż w miseczce, skrop olejem i posyp pieprzem, szafranem, cynamonem, przyprawą Knorr i odstaw na 10 minut.
Krok 4
Teraz wrzuć pomidory i duś kilka minut.
Krok 5
W innym rondelku rozgrzej olej i smaż na nim kawałki kurczaka na rumiano, po czym przełóż je do warzyw.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej