Udka kurczaka w pomidorach z miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka w pomidorach z miodem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 kilogram

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

100 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój na kosteczkę, a cebulę posiekaj.

Krok 3

Masło rozgrzej w rondelku i wrzuć cebulę. Podsmaż, następnie dodaj migdały i miód.

Krok 6

Mięso z warzywami duś przez ok. 30 minut pod przykryciem. Udka podawaj posypane posiekaną natką pietruszki i prażonym sezamem.

Krok 2

Kurczaka ułóż w miseczce, skrop olejem i posyp pieprzem, szafranem, cynamonem, przyprawą Knorr i odstaw na 10 minut.

Krok 4

Teraz wrzuć pomidory i duś kilka minut.

Krok 5

W innym rondelku rozgrzej olej i smaż na nim kawałki kurczaka na rumiano, po czym przełóż je do warzyw.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka kurczaka w pomidorach z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka kurczaka w pomidorach z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka kurczaka w pomidorach z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka kurczaka w pomidorach z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka kurczaka w pomidorach z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka kurczaka w pomidorach z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka kurczaka w pomidorach z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka kurczaka w pomidorach z miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szpinak z beszamelem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej