Udka kurczaka w pomidorach z miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka w pomidorach z miodem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 kilogram

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

100 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój na kosteczkę, a cebulę posiekaj.

Krok 3

Masło rozgrzej w rondelku i wrzuć cebulę. Podsmaż, następnie dodaj migdały i miód.

Krok 6

Mięso z warzywami duś przez ok. 30 minut pod przykryciem. Udka podawaj posypane posiekaną natką pietruszki i prażonym sezamem.

Krok 2

Kurczaka ułóż w miseczce, skrop olejem i posyp pieprzem, szafranem, cynamonem, przyprawą Knorr i odstaw na 10 minut.

Krok 4

Teraz wrzuć pomidory i duś kilka minut.

Krok 5

W innym rondelku rozgrzej olej i smaż na nim kawałki kurczaka na rumiano, po czym przełóż je do warzyw.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka kurczaka w pomidorach z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka kurczaka w pomidorach z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka kurczaka w pomidorach z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka kurczaka w pomidorach z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka kurczaka w pomidorach z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka kurczaka w pomidorach z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka kurczaka w pomidorach z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka kurczaka w pomidorach z miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej