Udka kurczaka w pomidorach z miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka w pomidorach z miodem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 kilogram

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

100 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój na kosteczkę, a cebulę posiekaj.

Krok 3

Masło rozgrzej w rondelku i wrzuć cebulę. Podsmaż, następnie dodaj migdały i miód.

Krok 6

Mięso z warzywami duś przez ok. 30 minut pod przykryciem. Udka podawaj posypane posiekaną natką pietruszki i prażonym sezamem.

Krok 2

Kurczaka ułóż w miseczce, skrop olejem i posyp pieprzem, szafranem, cynamonem, przyprawą Knorr i odstaw na 10 minut.

Krok 4

Teraz wrzuć pomidory i duś kilka minut.

Krok 5

W innym rondelku rozgrzej olej i smaż na nim kawałki kurczaka na rumiano, po czym przełóż je do warzyw.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka kurczaka w pomidorach z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka kurczaka w pomidorach z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka kurczaka w pomidorach z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka kurczaka w pomidorach z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka kurczaka w pomidorach z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka kurczaka w pomidorach z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka kurczaka w pomidorach z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka kurczaka w pomidorach z miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zielony koktajl
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej