Indyk z kasztanami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z kasztanami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 kilogram

1 litr

200 gramów

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marynatą natrzyj indyka i wstaw na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie umieść go w naczyniu żaroodpornym i piecz w piekarniku około 2-3 godz.

Krok 2

W czasie pieczenia polewaj wytopionym tłuszczem i kilkakrotnie skrop zimną wodą. Piecz tyle godzin, ile waży indyk.

Krok 3

Kasztany sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, zalej mlekiem, przykryj i duś do miękkości.

Krok 4

Marynata do kurczaka Knorr połącz z oliwą.

Krok 5

Przetrzyj przez sito, dodaj masło, przypraw i utrzyj na gładką masę. Upieczonego indyka pokrój, ułóż na półmisku i obłóż puree z kasztanów. Indyka można również obłożyć całymi kasztanami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bogracz z kluseczkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej