Indyk z kasztanami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 kilogram

1 litr

200 gramów

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marynatą natrzyj indyka i wstaw na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie umieść go w naczyniu żaroodpornym i piecz w piekarniku około 2-3 godz.

Krok 2

W czasie pieczenia polewaj wytopionym tłuszczem i kilkakrotnie skrop zimną wodą. Piecz tyle godzin, ile waży indyk.

Krok 3

Kasztany sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, zalej mlekiem, przykryj i duś do miękkości.

Krok 4

Marynata do kurczaka Knorr połącz z oliwą.

Krok 5

Przetrzyj przez sito, dodaj masło, przypraw i utrzyj na gładką masę. Upieczonego indyka pokrój, ułóż na półmisku i obłóż puree z kasztanów. Indyka można również obłożyć całymi kasztanami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej