Indyk z kasztanami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z kasztanami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 kilogram

1 litr

200 gramów

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marynatą natrzyj indyka i wstaw na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie umieść go w naczyniu żaroodpornym i piecz w piekarniku około 2-3 godz.

Krok 2

W czasie pieczenia polewaj wytopionym tłuszczem i kilkakrotnie skrop zimną wodą. Piecz tyle godzin, ile waży indyk.

Krok 3

Kasztany sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, zalej mlekiem, przykryj i duś do miękkości.

Krok 4

Marynata do kurczaka Knorr połącz z oliwą.

Krok 5

Przetrzyj przez sito, dodaj masło, przypraw i utrzyj na gładką masę. Upieczonego indyka pokrój, ułóż na półmisku i obłóż puree z kasztanów. Indyka można również obłożyć całymi kasztanami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z kasztanami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej