
Składniki
80 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrusz przyprawę w mini kostkach Knorr i wymieszaj ją z masłem.

Krok 2
Pokrój bagietkę w plasterki i posmaruj przygotowanym masłem pietruszkowym.

Krok 3
Następnie złóż bagietkę ponownie w całość, zawiń w folię aluminiową i grilluj przez chwilę w piekarniku.

Krok 4
Pokrój filety z indyka w plasterki. Posmaruj oliwą z obu stron, grilluj w piekarniku.

Krok 5
Na koniec ułóż krążki bagietki na talerzu, na każdym umieść liść sałaty oraz plasterek indyka. Podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Przekąska z grillowanego indyka
Grillowany indyk podany na chrupiącej bagietce to idealny pomysł na przekąskę między posiłkami lub kolację. Takie małe kanapeczki z pewnością świetnie sprawdzą się, gdy zaprosisz do domu kilkoro znajomych. Zamiast stać w kuchni pół dnia i pichcić czasochłonne potrawy, przygotuj przekąski z indykiem w roli głównej. Prezentują się naprawdę wyjątkowo, a smakują jeszcze lepiej. Zrobisz je szybko, bo wystarczy, że zgrillujesz pokrojonego w plastry indyka i położysz go na pokrojonej bagietce. Jeśli nie masz pod ręką grilla możesz upiec mięso w piekarniku lub skorzystać ze zwyczajnej patelni. W obu wersjach kotlety będą tak samo dobrze smakować. Zanim ułożysz indyka na bułce, każdą kromkę posmaruj masłem wymieszanym z przyprawami i włóż na chwilę do piekarnika. Dzięki temu bagietka zrobi się jeszcze bardziej chrupiąca, a masło cudownie się roztopi i uwolni aromaty przypraw. Kromki możesz poddawać ze świeżą sałatą i pomidorami.