
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrusz przyprawę w mini kostkach Knorr i wymieszaj ją z masłem.
Krok 2
Pokrój bagietkę w plasterki i posmaruj przygotowanym masłem pietruszkowym.
Krok 3
Następnie złóż bagietkę ponownie w całość, zawiń w folię aluminiową i grilluj przez chwilę w piekarniku.
Krok 4
Pokrój filety z indyka w plasterki. Posmaruj oliwą z obu stron, grilluj w piekarniku.
Krok 5
Na koniec ułóż krążki bagietki na talerzu, na każdym umieść liść sałaty oraz plasterek indyka. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Przekąska z grillowanego indyka
Grillowany indyk podany na chrupiącej bagietce to idealny pomysł na przekąskę między posiłkami lub kolację. Takie małe kanapeczki z pewnością świetnie sprawdzą się, gdy zaprosisz do domu kilkoro znajomych. Zamiast stać w kuchni pół dnia i pichcić czasochłonne potrawy, przygotuj przekąski z indykiem w roli głównej. Prezentują się naprawdę wyjątkowo, a smakują jeszcze lepiej. Zrobisz je szybko, bo wystarczy, że zgrillujesz pokrojonego w plastry indyka i położysz go na pokrojonej bagietce. Jeśli nie masz pod ręką grilla możesz upiec mięso w piekarniku lub skorzystać ze zwyczajnej patelni. W obu wersjach kotlety będą tak samo dobrze smakować. Zanim ułożysz indyka na bułce, każdą kromkę posmaruj masłem wymieszanym z przyprawami i włóż na chwilę do piekarnika. Dzięki temu bagietka zrobi się jeszcze bardziej chrupiąca, a masło cudownie się roztopi i uwolni aromaty przypraw. Kromki możesz poddawać ze świeżą sałatą i pomidorami.