Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrusz przyprawę w mini kostkach Knorr i wymieszaj ją z masłem.
Krok 2
Pokrój bagietkę w plasterki i posmaruj przygotowanym masłem pietruszkowym.
Krok 3
Następnie złóż bagietkę ponownie w całość, zawiń w folię aluminiową i grilluj przez chwilę w piekarniku.
Krok 4
Pokrój filety z indyka w plasterki. Posmaruj oliwą z obu stron, grilluj w piekarniku.
Krok 5
Na koniec ułóż krążki bagietki na talerzu, na każdym umieść liść sałaty oraz plasterek indyka. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Przekąska z grillowanego indyka
Grillowany indyk podany na chrupiącej bagietce to idealny pomysł na przekąskę między posiłkami lub kolację. Takie małe kanapeczki z pewnością świetnie sprawdzą się, gdy zaprosisz do domu kilkoro znajomych. Zamiast stać w kuchni pół dnia i pichcić czasochłonne potrawy, przygotuj przekąski z indykiem w roli głównej. Prezentują się naprawdę wyjątkowo, a smakują jeszcze lepiej. Zrobisz je szybko, bo wystarczy, że zgrillujesz pokrojonego w plastry indyka i położysz go na pokrojonej bagietce. Jeśli nie masz pod ręką grilla możesz upiec mięso w piekarniku lub skorzystać ze zwyczajnej patelni. W obu wersjach kotlety będą tak samo dobrze smakować. Zanim ułożysz indyka na bułce, każdą kromkę posmaruj masłem wymieszanym z przyprawami i włóż na chwilę do piekarnika. Dzięki temu bagietka zrobi się jeszcze bardziej chrupiąca, a masło cudownie się roztopi i uwolni aromaty przypraw. Kromki możesz poddawać ze świeżą sałatą i pomidorami.