Przekąska z grillowanego indyka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

269 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrusz przyprawę w mini kostkach Knorr i wymieszaj ją z masłem.

Przekąska z grillowanego indyka - Krok 1

Krok 2

Pokrój bagietkę w plasterki i posmaruj przygotowanym masłem pietruszkowym.

Przekąska z grillowanego indyka - Krok 2

Krok 3

Następnie złóż bagietkę ponownie w całość, zawiń w folię aluminiową i grilluj przez chwilę w piekarniku.

Przekąska z grillowanego indyka - Krok 3

Krok 4

Pokrój filety z indyka w plasterki. Posmaruj oliwą z obu stron, grilluj w piekarniku.

Przekąska z grillowanego indyka - Krok 4

Krok 5

Na koniec ułóż krążki bagietki na talerzu, na każdym umieść liść sałaty oraz plasterek indyka. Podawaj.

Przekąska z grillowanego indyka - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska z grillowanego indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska z grillowanego indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska z grillowanego indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska z grillowanego indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska z grillowanego indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska z grillowanego indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska z grillowanego indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Mięso na burgery
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Przekąska z grillowanego indykaPrzekąska z grillowanego indyka

Grillowany indyk podany na chrupiącej bagietce to idealny pomysł na przekąskę między posiłkami lub kolację. Takie małe kanapeczki z pewnością świetnie sprawdzą się, gdy zaprosisz do domu kilkoro znajomych. Zamiast stać w kuchni pół dnia i pichcić czasochłonne potrawy, przygotuj przekąski z indykiem w roli głównej. Prezentują się naprawdę wyjątkowo, a smakują jeszcze lepiej. Zrobisz je szybko, bo wystarczy, że zgrillujesz pokrojonego w plastry indyka i położysz go na pokrojonej bagietce. Jeśli nie masz pod ręką grilla możesz upiec mięso w piekarniku lub skorzystać ze zwyczajnej patelni. W obu wersjach kotlety będą tak samo dobrze smakować. Zanim ułożysz indyka na bułce, każdą kromkę posmaruj masłem wymieszanym z przyprawami i włóż na chwilę do piekarnika. Dzięki temu bagietka zrobi się jeszcze bardziej chrupiąca, a masło cudownie się roztopi i uwolni aromaty przypraw. Kromki możesz poddawać ze świeżą sałatą i pomidorami.