Przekąska z grillowanego indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąska z grillowanego indyka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
422 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

174 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

80 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrusz przyprawę w mini kostkach Knorr i wymieszaj ją z masłem.

Przekąska z grillowanego indyka - Krok 1

Krok 2

Pokrój bagietkę w plasterki i posmaruj przygotowanym masłem pietruszkowym.

Przekąska z grillowanego indyka - Krok 2

Krok 3

Następnie złóż bagietkę ponownie w całość, zawiń w folię aluminiową i grilluj przez chwilę w piekarniku.

Przekąska z grillowanego indyka - Krok 3

Krok 4

Pokrój filety z indyka w plasterki. Posmaruj oliwą z obu stron, grilluj w piekarniku.

Przekąska z grillowanego indyka - Krok 4

Krok 5

Na koniec ułóż krążki bagietki na talerzu, na każdym umieść liść sałaty oraz plasterek indyka. Podawaj.

Przekąska z grillowanego indyka - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska z grillowanego indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska z grillowanego indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska z grillowanego indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska z grillowanego indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska z grillowanego indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska z grillowanego indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska z grillowanego indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska z grillowanego indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wołowe steki z grilla
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Przekąska z grillowanego indykaPrzekąska z grillowanego indyka

Grillowany indyk podany na chrupiącej bagietce to idealny pomysł na przekąskę między posiłkami lub kolację. Takie małe kanapeczki z pewnością świetnie sprawdzą się, gdy zaprosisz do domu kilkoro znajomych. Zamiast stać w kuchni pół dnia i pichcić czasochłonne potrawy, przygotuj przekąski z indykiem w roli głównej. Prezentują się naprawdę wyjątkowo, a smakują jeszcze lepiej. Zrobisz je szybko, bo wystarczy, że zgrillujesz pokrojonego w plastry indyka i położysz go na pokrojonej bagietce. Jeśli nie masz pod ręką grilla możesz upiec mięso w piekarniku lub skorzystać ze zwyczajnej patelni. W obu wersjach kotlety będą tak samo dobrze smakować. Zanim ułożysz indyka na bułce, każdą kromkę posmaruj masłem wymieszanym z przyprawami i włóż na chwilę do piekarnika. Dzięki temu bagietka zrobi się jeszcze bardziej chrupiąca, a masło cudownie się roztopi i uwolni aromaty przypraw. Kromki możesz poddawać ze świeżą sałatą i pomidorami.