Kurczak z pomidorami i mozzarellą
na pikantną nutę
łatwe
414 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
8 sztuk
1 sztuka
5 sztuk
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi umyj i osusz. Każdą z nich natnij z boku w taki sposób, aby powstała kieszeń.

Krok 2
W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr z oliwą, a następnie posmaruj piersi powstałą marynatą. Mięso odstaw na 20 minut w chłodne miejsce.

Krok 3
Pomidory i bazylię pokrój w cienkie paski, a ser zetrzyj na tarce.

Krok 4
Wymieszaj wszystko i gotowym farszem napełnij kieszenie w piersiach. Otwory zepnij wykałaczkami.

Krok 5
Tak przygotowane mięso smaż na rozgrzanym grillu po 5-7 minut z każdej strony. Po usmażeniu wszystkie porcje przekrój pod skosem na pół. Mięso podawaj z chrupiącą bagietką z ziołowym masłem i sałatą. Smak potrawy świetnie uzupełni Ketchup Hellmann's Łagodny.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak z pomidorami i mozzarellą
Kurczak we włoskim stylu – to nasz pomysł na twój szybki i pyszny obiad. Pikantne piersi z kurczaka z pomidorami i mozzarellą zrobisz błyskawicznie, a do przygotowania tego aromatycznego dania potrzebujesz jedynie kilku składników – piersi z kurczaka, suszonych pomidorów, listki świeżej bazylii, mozzarelli, oliwy po suszonych pomidorach i przypraw. Warto wypróbować ten przepis i spróbować nową, bardzo smaczną wersję faszerowanych piersi z kurczaka. By je zrobić, najpierw natnij każdą z piersi z kurczaka tak aby powstała kieszeń, potem natrzyj marynatą, a następnie wypełnij prawdziwie włoskim farszem. Stworzą go pokrojone w cienkie paski suszone pomidory i bazylia oraz starty ser mozzarella, które rozkosznie roztopi się podczas smażenia. Idealnym dodatkiem do tak przygotowana będzie chrupiąca bagietka i sałatka ze świeżych pomidorów i sałaty.