Kurczak z pomidorami i mozzarellą
na pikantną nutę
łatwe
418 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
8 sztuk
1 sztuka
5 sztuk
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi umyj i osusz. Każdą z nich natnij z boku w taki sposób, aby powstała kieszeń.

Krok 2
W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr z oliwą, a następnie posmaruj piersi powstałą marynatą. Mięso odstaw na 20 minut w chłodne miejsce.

Krok 3
Pomidory i bazylię pokrój w cienkie paski, a ser zetrzyj na tarce.

Krok 4
Wymieszaj wszystko i gotowym farszem napełnij kieszenie w piersiach. Otwory zepnij wykałaczkami.

Krok 5
Tak przygotowane mięso smaż na rozgrzanym grillu po 5-7 minut z każdej strony. Po usmażeniu wszystkie porcje przekrój pod skosem na pół. Mięso podawaj z chrupiącą bagietką z ziołowym masłem i sałatą. Smak potrawy świetnie uzupełni Ketchup Hellmann's Łagodny.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak z pomidorami i mozzarellą
Kurczak we włoskim stylu – to nasz pomysł na twój szybki i pyszny obiad. Pikantne piersi z kurczaka z pomidorami i mozzarellą zrobisz błyskawicznie, a do przygotowania tego aromatycznego dania potrzebujesz jedynie kilku składników – piersi z kurczaka, suszonych pomidorów, listki świeżej bazylii, mozzarelli, oliwy po suszonych pomidorach i przypraw. Warto wypróbować ten przepis i spróbować nową, bardzo smaczną wersję faszerowanych piersi z kurczaka. By je zrobić, najpierw natnij każdą z piersi z kurczaka tak aby powstała kieszeń, potem natrzyj marynatą, a następnie wypełnij prawdziwie włoskim farszem. Stworzą go pokrojone w cienkie paski suszone pomidory i bazylia oraz starty ser mozzarella, które rozkosznie roztopi się podczas smażenia. Idealnym dodatkiem do tak przygotowana będzie chrupiąca bagietka i sałatka ze świeżych pomidorów i sałaty.






























