Kurczak z pomidorami i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z pomidorami i mozzarellą

na pikantną nutę

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

10

heart
1331 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

261 osób wydrukowało

Pobierz pdf

418 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

8 sztuk

1 sztuka

5 sztuk

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj i osusz. Każdą z nich natnij z boku w taki sposób, aby powstała kieszeń.

Kurczak z pomidorami i mozzarellą - Krok 1

Krok 2

W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr z oliwą, a następnie posmaruj piersi powstałą marynatą. Mięso odstaw na 20 minut w chłodne miejsce.

Kurczak z pomidorami i mozzarellą - Krok 2

Krok 3

Pomidory i bazylię pokrój w cienkie paski, a ser zetrzyj na tarce.

Kurczak z pomidorami i mozzarellą - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj wszystko i gotowym farszem napełnij kieszenie w piersiach. Otwory zepnij wykałaczkami.

Kurczak z pomidorami i mozzarellą - Krok 4

Krok 5

Tak przygotowane mięso smaż na rozgrzanym grillu po 5-7 minut z każdej strony. Po usmażeniu wszystkie porcje przekrój pod skosem na pół. Mięso podawaj z chrupiącą bagietką z ziołowym masłem i sałatą. Smak potrawy świetnie uzupełni Ketchup Hellmann's Łagodny.

Kurczak z pomidorami i mozzarellą - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak z orzechami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z pomidorami i mozzarelląKurczak z pomidorami i mozzarellą

Kurczak we włoskim stylu – to nasz pomysł na twój szybki i pyszny obiad. Pikantne piersi z kurczaka z pomidorami i mozzarellą zrobisz błyskawicznie, a do przygotowania tego aromatycznego dania potrzebujesz jedynie kilku składników – piersi z kurczaka, suszonych pomidorów, listki świeżej bazylii, mozzarelli, oliwy po suszonych pomidorach i przypraw. Warto wypróbować ten przepis i spróbować nową, bardzo smaczną wersję faszerowanych piersi z kurczaka. By je zrobić, najpierw natnij każdą z piersi z kurczaka tak aby powstała kieszeń, potem natrzyj marynatą, a następnie wypełnij prawdziwie włoskim farszem. Stworzą go pokrojone w cienkie paski suszone pomidory i bazylia oraz starty ser mozzarella, które rozkosznie roztopi się podczas smażenia. Idealnym dodatkiem do tak przygotowana będzie chrupiąca bagietka i sałatka ze świeżych pomidorów i sałaty.