Kurczak z pomidorami i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z pomidorami i mozzarellą

na pikantną nutę

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

10

heart
1330 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

261 osób wydrukowało

Pobierz pdf

413 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

8 sztuk

1 sztuka

5 sztuk

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj i osusz. Każdą z nich natnij z boku w taki sposób, aby powstała kieszeń.

Kurczak z pomidorami i mozzarellą - Krok 1

Krok 2

W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr z oliwą, a następnie posmaruj piersi powstałą marynatą. Mięso odstaw na 20 minut w chłodne miejsce.

Kurczak z pomidorami i mozzarellą - Krok 2

Krok 3

Pomidory i bazylię pokrój w cienkie paski, a ser zetrzyj na tarce.

Kurczak z pomidorami i mozzarellą - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj wszystko i gotowym farszem napełnij kieszenie w piersiach. Otwory zepnij wykałaczkami.

Kurczak z pomidorami i mozzarellą - Krok 4

Krok 5

Tak przygotowane mięso smaż na rozgrzanym grillu po 5-7 minut z każdej strony. Po usmażeniu wszystkie porcje przekrój pod skosem na pół. Mięso podawaj z chrupiącą bagietką z ziołowym masłem i sałatą. Smak potrawy świetnie uzupełni Ketchup Hellmann's Łagodny.

Kurczak z pomidorami i mozzarellą - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z pomidorami i mozzarelląKurczak z pomidorami i mozzarellą

Kurczak we włoskim stylu – to nasz pomysł na twój szybki i pyszny obiad. Pikantne piersi z kurczaka z pomidorami i mozzarellą zrobisz błyskawicznie, a do przygotowania tego aromatycznego dania potrzebujesz jedynie kilku składników – piersi z kurczaka, suszonych pomidorów, listki świeżej bazylii, mozzarelli, oliwy po suszonych pomidorach i przypraw. Warto wypróbować ten przepis i spróbować nową, bardzo smaczną wersję faszerowanych piersi z kurczaka. By je zrobić, najpierw natnij każdą z piersi z kurczaka tak aby powstała kieszeń, potem natrzyj marynatą, a następnie wypełnij prawdziwie włoskim farszem. Stworzą go pokrojone w cienkie paski suszone pomidory i bazylia oraz starty ser mozzarella, które rozkosznie roztopi się podczas smażenia. Idealnym dodatkiem do tak przygotowana będzie chrupiąca bagietka i sałatka ze świeżych pomidorów i sałaty.