
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
6 łyżek
6 sztuk
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój w paski i podsmaż na oleju.
Krok 2
Cebulę pokrój w cienkie piórka i dodaj do kurczaka, żeby się zeszkliła.
Krok 3
Pomidory pokrój na niewielkie kawałki, środek odrzuć.
Krok 4
Ogórki obierz i pokrój w plastry, sałatę posiekaj.
Krok 5
Jedną połowę tortilli posmaruj majonezem lub sosem, ułóż kurczaka i warzywa, zroluj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej