
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
6 łyżek
6 sztuk
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój w paski i podsmaż na oleju.
Krok 2
Cebulę pokrój w cienkie piórka i dodaj do kurczaka, żeby się zeszkliła.
Krok 3
Pomidory pokrój na niewielkie kawałki, środek odrzuć.
Krok 4
Ogórki obierz i pokrój w plastry, sałatę posiekaj.
Krok 5
Jedną połowę tortilli posmaruj majonezem lub sosem, ułóż kurczaka i warzywa, zroluj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej