Tortilla z kurczakiem dla dzieci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z kurczakiem dla dzieci

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

6 łyżek

6 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój w paski i podsmaż na oleju.

Krok 2

Cebulę pokrój w cienkie piórka i dodaj do kurczaka, żeby się zeszkliła.

Krok 3

Pomidory pokrój na niewielkie kawałki, środek odrzuć.

Krok 4

Ogórki obierz i pokrój w plastry, sałatę posiekaj.

Krok 5

Jedną połowę tortilli posmaruj majonezem lub sosem, ułóż kurczaka i warzywa, zroluj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z kurczakiem dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z kurczakiem dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z kurczakiem dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z kurczakiem dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z kurczakiem dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z kurczakiem dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z kurczakiem dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z kurczakiem dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej