
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
6 łyżek
6 sztuk
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój w paski i podsmaż na oleju.
Krok 2
Cebulę pokrój w cienkie piórka i dodaj do kurczaka, żeby się zeszkliła.
Krok 3
Pomidory pokrój na niewielkie kawałki, środek odrzuć.
Krok 4
Ogórki obierz i pokrój w plastry, sałatę posiekaj.
Krok 5
Jedną połowę tortilli posmaruj majonezem lub sosem, ułóż kurczaka i warzywa, zroluj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej