Kebab z sosem czosnkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

1097 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

202 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

385 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

6 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos czosnkowy wymieszaj z majonezem i jogurtem.

Kebab z sosem czosnkowym  - Krok 1

Krok 2

Pomidory i cebulę pokrój w bardzo cienkie paseczki.

Kebab z sosem czosnkowym  - Krok 2

Krok 3

Piersi z kurczaka pokrój w drobne paseczki.

Kebab z sosem czosnkowym  - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z olejem, a następnie z mięsem. Mięso usmaż na patelni.

Kebab z sosem czosnkowym  - Krok 4

Krok 5

Podawaj zawinięte w cienkie placki, polane sosem czosnkowym, z kawałkami cebuli i pomidorów.

Kebab z sosem czosnkowym  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Marcin Zawadzki

    Marcin Zawadzki

    Zmodyfikowałem i dodałem świeżego ogórka a pomidory zastąpiłem pomidorkami koktajlowymi i dodałem drobno posiekaną cebulę plus sos czosnkowy. Przepis bardzo dobry.

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kebab z sosem czosnkowym Kebab z sosem czosnkowym

Soczyste, idealnie doprawione kawałki kurczaka skąp w aromatycznym, czosnkowym sosie, zawiń w tortille i serwuj na stół! Kebab z sosem czosnkowym to danie, które podawać możesz zarówno na obiad, jak i na kolację. Idealnie nadaje się również na szybki lunch w pracy. Aby je przyrządzić, potrzebować będziesz zaledwie kilku składników, które znaleźć można na co dzień nawet w skromnie zaopatrzonej, studenckiej kuchni. Pamiętaj, że gotowe placki tortilli należy odrobinę podgrzać przed nałożeniem na nie mięsno-warzywnego farszu. Możesz zrobić to na suchej patelni, w kuchence mikrofalowej lub piekarniku. Przepis modyfikuj wedle uznania. Oprócz cebuli i pomidorów do kurczaka dorzucić możesz również plasterki świeżego lub konserwowanego ogórka, kukurydzę z puszki oraz pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę.