Kebab z sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kebab z sosem czosnkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

1218 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

216 osób wydrukowało

Pobierz pdf

450 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

500 gramów

6 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos czosnkowy wymieszaj z majonezem i jogurtem.

Kebab z sosem czosnkowym  - Krok 1

Krok 2

Pomidory i cebulę pokrój w bardzo cienkie paseczki.

Kebab z sosem czosnkowym  - Krok 2

Krok 3

Piersi z kurczaka pokrój w drobne paseczki.

Kebab z sosem czosnkowym  - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z olejem, a następnie z mięsem. Mięso usmaż na patelni.

Kebab z sosem czosnkowym  - Krok 4

Krok 5

Podawaj zawinięte w cienkie placki, polane sosem czosnkowym, z kawałkami cebuli i pomidorów.

Kebab z sosem czosnkowym  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Marcin Zawadzki

    Marcin Zawadzki , 03.07.2015

    Zmodyfikowałem i dodałem świeżego ogórka a pomidory zastąpiłem pomidorkami koktajlowymi i dodałem drobno posiekaną cebulę plus sos czosnkowy. Przepis bardzo dobry.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kebab z sosem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kebab z sosem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kebab z sosem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kebab z sosem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kebab z sosem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kebab z sosem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kebab z sosem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kebab z sosem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kebab z sosem czosnkowym Kebab z sosem czosnkowym

Soczyste, idealnie doprawione kawałki kurczaka skąp w aromatycznym, czosnkowym sosie, zawiń w tortille i serwuj na stół! Kebab z sosem czosnkowym to danie, które podawać możesz zarówno na obiad, jak i na kolację. Idealnie nadaje się również na szybki lunch w pracy. Aby je przyrządzić, potrzebować będziesz zaledwie kilku składników, które znaleźć można na co dzień nawet w skromnie zaopatrzonej, studenckiej kuchni. Pamiętaj, że gotowe placki tortilli należy odrobinę podgrzać przed nałożeniem na nie mięsno-warzywnego farszu. Możesz zrobić to na suchej patelni, w kuchence mikrofalowej lub piekarniku. Przepis modyfikuj wedle uznania. Oprócz cebuli i pomidorów do kurczaka dorzucić możesz również plasterki świeżego lub konserwowanego ogórka, kukurydzę z puszki oraz pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę.