Pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu
łatwe
8666 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
100 gramów
0.5 szklanki
50 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na dwa cienkie płaty. Dużą saszetkę przyprawy Fix Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj mięso marynatą.

Krok 2
Małą saszetkę sosu czosnkowego wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's, startym serem i pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. Nałóż sos na mięso. Płatki możesz zastąpić płatkami owsianymi lub pestkami dyni.

Krok 3
Kurczaka umieść w piekarniku nagrzanym do 190 °C i piecz przez 20 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu
Soczysta pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu i w chrupiącej panierce to idealne danie na obiad dla łasuchów. Niby nic takiego, a jednak smakuje zupełnie inaczej niż klasyczny kotlet. Jeśli więc nuda i rutyna zaczęły panoszyć się w twojej kuchni, nadszedł czas na małe eksperymenty z przepisem na filet z kurczaka pod pierzynką. Będzie się działo!
Dla kogo?
Skoro rozpoczynasz walkę z kulinarną monotonią, zacznij wprowadzać zmiany już na etapie wyboru pojedynczych produktów, składających się na wyborny smak filetu z kurczaka pod pierzynką. Po pierwsze, zamiast bułki tartej użyj do panierki płatków kukurydzianych. Po drugie, pierś z kurczaka, natartą wcześniej aromatyczną marynatą z ziół, przykryj pierzynką z majonezu.
Na jaką okazję?
Drób wydaje się mało wykwintnym mięsem? Wiele zależy od dodatków! Aromatyczną pierś z kurczaka pod pierzynką bez żadnych wątpliwości podawaj jako danie główne w trakcie niedzielnego obiadu.
Czy wiesz, że?
Niech nie dziwi cię nietypowe połączenie składników piersi kurczaka pod pierzynką. Majonezu do ciepłych dań dodają między innymi Rosjanie i Gruzini. Idź ich śladem, a przygotowane przez ciebie mięso będzie wyjątkowo smaczne i kruche.
Dla urozmaicenia:
Usmażoną w ten sposób pierś z kurczaka pod pierzynką podawaj z warzywami i ryżem. Pierś pod pierzynką to trafiony pomysł, gdy zależy ci na niebanalnym podejściu do mięsa drobiowego.