Pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

231

3437 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2494 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6539 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

100 gramów

0.5 szklanki

50 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na dwa cienkie płaty. Dużą saszetkę przyprawy Fix Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj mięso marynatą.

Pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu - Krok 1

Krok 2

Małą saszetkę sosu czosnkowego wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's, startym serem i pokruszonymi chrupkami kukurydzianymi. Nałóż sos na mięso. Chrupki możesz zastąpić płatkami owsianymi lub pestkami dyni.

Pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu - Krok 2

Krok 3

Kurczaka umieść w piekarniku nagrzanym do 190 °C i piecz przez 15 minut.

Pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu - Krok 3
11

Opinie o przepisie

  • Adam Chmiel

    Adam Chmiel , 09.08.2020

    bardzo fajny i smaczny kurczak :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna  Łastowska

    Anna Łastowska , 04.02.2020

    Super pomysł. U mnie tradycyjnie z ziemniaczkami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Juraszek

    Magdalena Juraszek , 01.12.2019

    wyszło pyszne wszystkim smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Ważny

    Marzena Ważny , 30.01.2019

    Właśnie zrobiłam, przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Ferenc

    Justyna Ferenc , 04.06.2018

    pyyyycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • TEST Dawid

    TEST Dawid , 13.12.2016

    super!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eryk Przepisy

    Eryk Przepisy , 02.09.2016

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Skinat Skinat

    Skinat Skinat , 18.06.2016

    Super pyszne! Zamiast chrupek kukurydzianych używam cebuli. Mojej rodzinie bardzo smakuje! Polecam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • sandra madek

    sandra madek , 07.11.2015

    bardzo dobre i polecam ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Jot-Ka

    Marta Jot-Ka , 03.07.2015

    bardzo smaczne - filet zastąpiłam schabem, który natarłam oliwa z przyprawami (ostra papryka, pieprz zielony, pieprz czarny, zioła prowansalskie), do majonezu zamiast fix dodałam 2 ząbki czosnku i czosnek granulowany.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Ewelina Julia Michalska

    Sylwia Ewelina Julia Michalska , 30.06.2015

    zrobiłam i wyszło pyszne :))

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pierś z kurczaka pieczona
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezuPierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu

Soczysta pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu i w chrupiącej panierce to idealne danie na obiad dla łasuchów. Niby nic takiego, a jednak smakuje zupełnie inaczej niż klasyczny kotlet. Jeśli więc nuda i rutyna zaczęły panoszyć się w twojej kuchni, nadszedł czas na małe eksperymenty. Po pierwsze, zamiast bułki tartej użyj do panierki płatków kukurydzianych. Po drugie, pierś z kurczaka, natartą wcześniej aromatyczną marynatą z ziół, przykryj pierzynką z majonezu. I niech nie dziwi cię to nietypowe połączenie. Majonezu do ciepłych dań dodają między innymi Rosjanie i Gruzini. Idź ich śladem, a przygotowane przez ciebie mięso będzie wyjątkowo smaczne i kruche. Usmażoną w ten sposób pierś z kurczaka podawaj z warzywami i ryżem. A jeśli nie musisz dbać o linię – serwuj ją ze złocistymi frytkami własnej produkcji.