Pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu
łatwe
7267 osób zapisało
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
100 gramów
0.5 szklanki
50 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na dwa cienkie płaty. Dużą saszetkę przyprawy Fix Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj mięso marynatą.
Krok 2
Małą saszetkę sosu czosnkowego wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's, startym serem i pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. Nałóż sos na mięso. Płatki możesz zastąpić płatkami owsianymi lub pestkami dyni.
Krok 3
Kurczaka umieść w piekarniku nagrzanym do 190 °C i piecz przez 15 minut.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu
Soczysta pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu i w chrupiącej panierce to idealne danie na obiad dla łasuchów. Niby nic takiego, a jednak smakuje zupełnie inaczej niż klasyczny kotlet. Jeśli więc nuda i rutyna zaczęły panoszyć się w twojej kuchni, nadszedł czas na małe eksperymenty. Po pierwsze, zamiast bułki tartej użyj do panierki płatków kukurydzianych. Po drugie, pierś z kurczaka, natartą wcześniej aromatyczną marynatą z ziół, przykryj pierzynką z majonezu. I niech nie dziwi cię to nietypowe połączenie. Majonezu do ciepłych dań dodają między innymi Rosjanie i Gruzini. Idź ich śladem, a przygotowane przez ciebie mięso będzie wyjątkowo smaczne i kruche. Usmażoną w ten sposób pierś z kurczaka podawaj z warzywami i ryżem. A jeśli nie musisz dbać o linię – serwuj ją ze złocistymi frytkami własnej produkcji.