
Składniki
400 gramów
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
30 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
200 gramów
200 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka pokrój w cienkie paseczki, cebule i grzyby pokrój w plastry

Krok 2
W odpowiedniej wielkości garnku podsmaż kurczaka, cebule i grzyby, dodaj śmietanę wymieszaną z Sosem grzybowym Knorr i 100 mililitrami zimnej wody.

Krok 3
Całość zagotuj, dodaj posiekany czosnek, majeranek i pieprz, gotuj jeszcze około 10 minut, na koniec dopraw do smaku. Tak przygotowaną potrawkę podawaj z ugotowanym makaronem lub kaszą.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak w potrawce z grzybów
Niespodziewana wizyta znajomych nie musi się zakończyć kulinarną katastrofą i siedzeniem przy pustym stole. Kurczak w potrawce z grzybów to danie proste, szybkie i co nie mniej ważne – dające się zrobić z produktów, które zazwyczaj masz w domu. Z tym przepisem w kilkanaście minut jesteś w stanie wyczarować danie wystawne, które każdy lubi. Pierś z kurczaka proponujemy podać w sosie grzybowym. Jeśli nie masz w domu świeżych, suszonych lub mrożonych grzybów, aby samodzielnie przygotować sos, sięgnij po Sos grzybowy Knorr. Kawałki przyprawionej piersi kurczaka w aromatycznym sosem możesz podać z dowolnym rodzajem kaszy. Potrawka doskonale będzie się komponować z grubszą kaszą, na przykład gryczaną. Jeśli masz pod ręką tylko makaron, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby potrawką z kurczaka polać kokardki, świderki lub penne. Świetnym dodatkiem warzywnym mogą być tradycyjne buraczki.