
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek, ogórek i kurczaka pokrój w kostkę, a cebulę w półplastry. Boczek przesmaż, dodaj kawałki mięsa i cebulę. Smaż, aż kurczak się zarumieni. Dodaj ogórek, Ketchup Hellmann's Pikantny, dokładnie wymieszaj i smaż jeszcze 2 minuty.

Krok 2
Sos grzybowy wymieszaj z 300 ml wody i wlej do garnka.

Krok 3
Wszystko duś pod przykryciem około 10 minut, aż mięso będzie zupełnie miękkie. Tak przygotowanego kurczaka możesz doprawić na koniec odrobiną majeranku.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak po myśliwsku
Kurczak po myśliwsku to proste danie o wyrazistym smaku, uzyskanym dzięki połączeniu wędzonego boczku, kiszonych ogórków oraz sosu grzybowego. Jego przygotowanie rozpocznij od pokrojenia w kostkę podudzia oraz filetu z piersi kurczaka, boczku i ogórków. Mięso podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem cebuli. Smaż do momentu, aż kurczak się zarumieni i dodaj ogórek oraz pikantny ketchup. Błyskawiczny sos grzybowy w proszku wymieszaj z wodą i zalej nim zawartość garnka. Potrawa będzie jeszcze smaczniejsza, jeśli dorzucisz do niej garść leśnych grzybów, np. borowików. Całość duś pod przykryciem na wolnym ogniu do momentu, w którym mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje. Na koniec przypraw suszonym majerankiem. Kurczaka po myśliwsku podawaj z gotowanymi ziemniakami lub kaszą, np. gryczaną. Będzie się z nim również komponować sałatka z kiszonych ogórków i cebuli. Do dekoracji użyj gałązki świeżego koperku. Mamy nadzieję, że przyrządzanie obiadów z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.