Wielkanocny wieniec warzywno-drobiowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wielkanocny wieniec warzywno-drobiowy

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyć kurczaka włożyć do dużego garnka dodać przyprawy,warzywa zalać zimna wodą i od chwili zagotowania gotować jeszcze dwi godziny. Gdy mięso jest zupełnie miękkie dodać rosołek wołowy ( wywar ma lepszy smak i kolor )wyjąć z rosołu i póki gorące obrać z kości.

Krok 2

Rosół bardzo staranie przecedzić marchewkę pokroić w plasterki. Ugotowane na twardo jajka ostudzić w zimnej wodzie obrać i przekroić nozem na plasterki. Zagotować rosół włożyć pokrojone mięso wsypać żelatynę według przepisy

Krok 3

Foremkę do babki z kominkiem opłukać zimną wodą ułożyć na dnie marchewkę, jajko, groszek i drobno pokrojoną natkę, mięso zalać stygnącym rosołem. Postawić w chłodnym miejscu by galareta stężała.Przed podaniem foremkę zanurzyć na minutę w gorącej wodzie w celu lepszego wyjęcia :) Smacznego :)

Mariola

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocny wieniec warzywno-drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocny wieniec warzywno-drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocny wieniec warzywno-drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocny wieniec warzywno-drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocny wieniec warzywno-drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocny wieniec warzywno-drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocny wieniec warzywno-drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej