Wielkanocny wieniec warzywno-drobiowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wielkanocny wieniec warzywno-drobiowy

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyć kurczaka włożyć do dużego garnka dodać przyprawy,warzywa zalać zimna wodą i od chwili zagotowania gotować jeszcze dwi godziny. Gdy mięso jest zupełnie miękkie dodać rosołek wołowy ( wywar ma lepszy smak i kolor )wyjąć z rosołu i póki gorące obrać z kości.

Krok 2

Rosół bardzo staranie przecedzić marchewkę pokroić w plasterki. Ugotowane na twardo jajka ostudzić w zimnej wodzie obrać i przekroić nozem na plasterki. Zagotować rosół włożyć pokrojone mięso wsypać żelatynę według przepisy

Krok 3

Foremkę do babki z kominkiem opłukać zimną wodą ułożyć na dnie marchewkę, jajko, groszek i drobno pokrojoną natkę, mięso zalać stygnącym rosołem. Postawić w chłodnym miejscu by galareta stężała.Przed podaniem foremkę zanurzyć na minutę w gorącej wodzie w celu lepszego wyjęcia :) Smacznego :)

Mariola

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocny wieniec warzywno-drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocny wieniec warzywno-drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocny wieniec warzywno-drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocny wieniec warzywno-drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocny wieniec warzywno-drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocny wieniec warzywno-drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocny wieniec warzywno-drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wielkanocny wieniec warzywno-drobiowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej