
Składniki
1 sztuka
null
3 sztuki
null
3 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, osusz, natrzyj pieprzem i solą. Odłóż na kilka minut w chłodne miejsce.
Krok 2
Cebulę obierz i posiekaj w drobniutką kosteczkę.
Krok 3
Wymieszaj z surowymi jajkami i mąką, dopraw do smaku.
Krok 4
Obtocz ryby w cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej