Składniki
1 sztuka
null
3 sztuki
null
3 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, osusz, natrzyj pieprzem i solą. Odłóż na kilka minut w chłodne miejsce.
Krok 2
Cebulę obierz i posiekaj w drobniutką kosteczkę.
Krok 3
Wymieszaj z surowymi jajkami i mąką, dopraw do smaku.
Krok 4
Obtocz ryby w cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu
9 osób ogląda przepis: 
Makaron z kurczakiem i sosem śmietanowym
45 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej