Składniki
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szklanka
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
0.5 szklanki
1 szczypta
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śliwki namocz w winie. Filety natrzyj przyprawami, pozostaw na noc w lodówce.
Krok 2
Następnego dnia filety panieruj w bułce i usmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Wlej do nich wino, w którym moczyły się śliwki i duś przez 10 minut. Dodaj śliwki i duś przez kolejne 10 minut.
Krok 4
Pomarańcze obierz i pokrój w plastry, rozłóż na talerze. Filety wyjmij z sosu i połóż na pomarańczach, udekoruj koperkiem.
Krok 5
Śliwki z sosem zmiksuj i polej mięso.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej