Kurczak na pomarańczach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak na pomarańczach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 szczypta

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śliwki namocz w winie. Filety natrzyj przyprawami, pozostaw na noc w lodówce.

Krok 2

Następnego dnia filety panieruj w bułce i usmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Wlej do nich wino, w którym moczyły się śliwki i duś przez 10 minut. Dodaj śliwki i duś przez kolejne 10 minut.

Krok 4

Pomarańcze obierz i pokrój w plastry, rozłóż na talerze. Filety wyjmij z sosu i połóż na pomarańczach, udekoruj koperkiem.

Krok 5

Śliwki z sosem zmiksuj i polej mięso.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak na pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak na pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak na pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak na pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak na pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak na pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak na pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak na pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej