Kurczak na pomarańczach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak na pomarańczach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 szczypta

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śliwki namocz w winie. Filety natrzyj przyprawami, pozostaw na noc w lodówce.

Krok 2

Następnego dnia filety panieruj w bułce i usmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Wlej do nich wino, w którym moczyły się śliwki i duś przez 10 minut. Dodaj śliwki i duś przez kolejne 10 minut.

Krok 4

Pomarańcze obierz i pokrój w plastry, rozłóż na talerze. Filety wyjmij z sosu i połóż na pomarańczach, udekoruj koperkiem.

Krok 5

Śliwki z sosem zmiksuj i polej mięso.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak na pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak na pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak na pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak na pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak na pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak na pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak na pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak na pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tęczowe galaretki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej