Kurczak szpikowany rozmarynem i suszoną śliwką
łatwe
23 osoby zapisały

Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
0.5 pęczka
200 gramów
1 sztuka
250 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podziel kurczaka na kawałki i zrób głębokie nacięcia na każdym z nich.
Krok 2
Do każdego nacięcia włóż gałązkę rozmarynu oraz suszoną śliwkę.
Krok 3
Przełóż kurczaka do żaroodpornego naczynia, polej bogato oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, po czym oprósz częścią przyprawy z opakowania Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr.
Krok 4
Piecz kurczaka przez 45-60 minut w 180 °C aż będzie miękki i rumiany.
Krok 5
Resztę przyprawy z opakowania Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr wymieszaj z kwaśną śmietaną i zagotuj, aż powstanie gęsty sos. Kurczaka podawaj polanego sosem i np. z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej