Kurczak szpikowany rozmarynem i suszoną śliwką
łatwe
23 osoby zapisały
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
0.5 pęczka
200 gramów
1 sztuka
250 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podziel kurczaka na kawałki i zrób głębokie nacięcia na każdym z nich.
Krok 2
Do każdego nacięcia włóż gałązkę rozmarynu oraz suszoną śliwkę.
Krok 3
Przełóż kurczaka do żaroodpornego naczynia, polej bogato oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, po czym oprósz częścią przyprawy z opakowania Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr.
Krok 4
Piecz kurczaka przez 45-60 minut w 180 °C aż będzie miękki i rumiany.
Krok 5
Resztę przyprawy z opakowania Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr wymieszaj z kwaśną śmietaną i zagotuj, aż powstanie gęsty sos. Kurczaka podawaj polanego sosem i np. z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej