Kurczak szpikowany rozmarynem i suszoną śliwką
łatwe
23 osoby zapisały

Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
0.5 pęczka
200 gramów
1 sztuka
250 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podziel kurczaka na kawałki i zrób głębokie nacięcia na każdym z nich.
Krok 2
Do każdego nacięcia włóż gałązkę rozmarynu oraz suszoną śliwkę.
Krok 3
Przełóż kurczaka do żaroodpornego naczynia, polej bogato oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, po czym oprósz częścią przyprawy z opakowania Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr.
Krok 4
Piecz kurczaka przez 45-60 minut w 180 °C aż będzie miękki i rumiany.
Krok 5
Resztę przyprawy z opakowania Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr wymieszaj z kwaśną śmietaną i zagotuj, aż powstanie gęsty sos. Kurczaka podawaj polanego sosem i np. z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej