Kurczak szpikowany rozmarynem i suszoną śliwką
łatwe
23 osoby zapisały

Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
0.5 pęczka
200 gramów
1 sztuka
250 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podziel kurczaka na kawałki i zrób głębokie nacięcia na każdym z nich.
Krok 2
Do każdego nacięcia włóż gałązkę rozmarynu oraz suszoną śliwkę.
Krok 3
Przełóż kurczaka do żaroodpornego naczynia, polej bogato oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, po czym oprósz częścią przyprawy z opakowania Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr.
Krok 4
Piecz kurczaka przez 45-60 minut w 180 °C aż będzie miękki i rumiany.
Krok 5
Resztę przyprawy z opakowania Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr wymieszaj z kwaśną śmietaną i zagotuj, aż powstanie gęsty sos. Kurczaka podawaj polanego sosem i np. z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej