
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
150 gramów
250 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kurczaka na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 2
Mango obierz, następnie obkrój dookoła pestki pokrój miąższ w kawałki. Wyciśnij sok z cytryny.

Krok 3
Wymieszaj jogurt z śmietanką oraz zawartością opakowania fix Knorr.

Krok 4
Wlej sos do kurczaka i gotuj 8 minut.

Krok 5
Dodaj mango i sok z cytryny. Gotuj 1 minutę i podawaj.


Dobra rada:
Świeże mango możesz zastąpić mango z puszki. Do potrawy dodaj świeżo posiekana kolendrę. Danie podawaj z ugotowanym ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Indyjski kurczak z mango
Mięso z kurczaka idealnie komponuje się ze słodkimi owocami. Nie wierzysz? Przekonaj się sama!Mango to owoc pochodzący z Indii, stanowiący połowę eksportu owocowego z tamtej części Azji. Bardzo często dodawany jest do różnych potraw – sałatek, koktajli, obiadów czy deserów. Przygotowanie indyjskiego kurczaka z mango zajmie ci zaledwie pół godziny. Pokrój kurczaka i wrzuć go na patelnię, na rozgrzany olej. Możesz także usmażyć go na maśle lub poddusić. Przygotuj sos, łącząc orientalną mieszankę z jogurtem i śmietanką. Sos nada całej potrawie prawdziwie wschodniego smaku. Wymieszaj składniki na patelni, a pod koniec gotowania dodaj kawałki mango. Gotuj wszystko zaledwie minutę, bo mango jest bardzo miękkim owocem i szybko się rozpada. W całych kawałkach będzie ładniej prezentowało się na talerzu. Danie podawaj z ryżem, który najlepiej pasuje do indyjskiej kuchni.