Kurczak w sosie mango - indyjski: przepis | Przepisy.pl pixel

Indyjski kurczak z mango

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
303 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

218 osób wydrukowało

Pobierz pdf

424 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

150 gramów

250 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kurczaka na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju.

Indyjski kurczak z mango  - Krok 1

Krok 2

Mango obierz, następnie obkrój dookoła pestki pokrój miąższ w kawałki. Wyciśnij sok z cytryny.

Indyjski kurczak z mango  - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj jogurt z śmietanką oraz zawartością opakowania fix Knorr.

Indyjski kurczak z mango  - Krok 3

Krok 4

Wlej sos do kurczaka i gotuj 8 minut.

Indyjski kurczak z mango  - Krok 4

Krok 5

Dodaj mango i sok z cytryny. Gotuj 1 minutę i podawaj.

Indyjski kurczak z mango  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Świeże mango możesz zastąpić mango z puszki. Do potrawy dodaj świeżo posiekana kolendrę. Danie podawaj z ugotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjski kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjski kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjski kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjski kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjski kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjski kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjski kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjski kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek z wołowiną
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Indyjski kurczak z mango Indyjski kurczak z mango

Mięso z kurczaka idealnie komponuje się ze słodkimi owocami. Nie wierzysz? Przekonaj się sama!Mango to owoc pochodzący z Indii, stanowiący połowę eksportu owocowego z tamtej części Azji. Bardzo często dodawany jest do różnych potraw – sałatek, koktajli, obiadów czy deserów. Przygotowanie indyjskiego kurczaka z mango zajmie ci zaledwie pół godziny. Pokrój kurczaka i wrzuć go na patelnię, na rozgrzany olej. Możesz także usmażyć go na maśle lub poddusić. Przygotuj sos, łącząc orientalną mieszankę z jogurtem i śmietanką. Sos nada całej potrawie prawdziwie wschodniego smaku. Wymieszaj składniki na patelni, a pod koniec gotowania dodaj kawałki mango. Gotuj wszystko zaledwie minutę, bo mango jest bardzo miękkim owocem i szybko się rozpada. W całych kawałkach będzie ładniej prezentowało się na talerzu. Danie podawaj z ryżem, który najlepiej pasuje do indyjskiej kuchni.