Galantyna wieprzowa z piersią z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galantyna wieprzowa z piersią z kurczaka

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

300 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone przekładamy do miski. Fileta kroimy w dość sporą kostkę, dodajemy do mięsa mielonego. Czosnek przeciskamy przez praskę a cebulkę kroimy w bardzo drobną kostkę. Do mięsa dodajemy cebulę, czosnek, przyprawy, fix i dokładnie mieszamy. Dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy ok. 2 łyżeczek papryki słodkiej mielonej. Drugą pozostawiamy "neutralną" lub przyprawiamy ulubioną przyprawą, czosnkiem lub ziołami.

Galantyna wieprzowa z piersią z kurczaka - Krok 1

Krok 2

Rozcinamy rękaw do pieczenia. Nakładamy porcję przygotowanej galantyny, formujemy wałek i mocno zwijamy tworząc takiego "cukierka".

Galantyna wieprzowa z piersią z kurczaka - Krok 2

Krok 3

Końce związujemy sznurkiem. Pieczemy ok. 1 godziny w 180 stopniach. Nie odwijamy z rękawa dopóki całkiem nie wystygnie.

Galantyna wieprzowa z piersią z kurczaka - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galantyna wieprzowa z piersią z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galantyna wieprzowa z piersią z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galantyna wieprzowa z piersią z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galantyna wieprzowa z piersią z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galantyna wieprzowa z piersią z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galantyna wieprzowa z piersią z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galantyna wieprzowa z piersią z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galantyna wieprzowa z piersią z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tarta Toscana
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej