
Składniki
600 gramów
300 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone przekładamy do miski. Fileta kroimy w dość sporą kostkę, dodajemy do mięsa mielonego. Czosnek przeciskamy przez praskę a cebulkę kroimy w bardzo drobną kostkę. Do mięsa dodajemy cebulę, czosnek, przyprawy, fix i dokładnie mieszamy. Dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy ok. 2 łyżeczek papryki słodkiej mielonej. Drugą pozostawiamy "neutralną" lub przyprawiamy ulubioną przyprawą, czosnkiem lub ziołami.

Krok 2
Rozcinamy rękaw do pieczenia. Nakładamy porcję przygotowanej galantyny, formujemy wałek i mocno zwijamy tworząc takiego "cukierka".

Krok 3
Końce związujemy sznurkiem. Pieczemy ok. 1 godziny w 180 stopniach. Nie odwijamy z rękawa dopóki całkiem nie wystygnie.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej