
Składniki
500 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu podgrzej olej z margaryną. Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na lekko rozgrzanym tłuszczu. Gdy zmięknie, zmniejsz gaz i duś ok. 10 minut.

Krok 2
Sos Knorr wymieszaj z 400 ml wody i wlej do cebuli.

Krok 3
Dodaj ocet i miód i gotuj powoli ok. 10 minut.

Krok 4
W tym czasie wyjmij mięso z opakowania i grilluj po ok. 10 minut z każdej strony. Grillowaną golonkę podawaj z sosem cebulowym i np. ziemniakami puree.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowana golonka z sosem cebulowym
Tę potrawę z powodzeniem przyrządzisz w sezonie grillowym na świeżym powietrzu lub w domu – na specjalnej patelni. Efekt będzie wyjątkowo smaczny – w proponowanym daniu łączą się bowiem intensywne aromaty cebuli, miodu oraz octu balsamicznego. Sprawdź ten przepis i w kilku prostych krokach przygotuj obiad dla całej rodziny. Rozpocznij od zrobienia aromatycznego sosu, którym oblejesz grillowane mięso. Podgrzej tłuszcz, a cebulę (sprawdzi się zarówno biała, jak i perłowa) pokrój w piórka i smaż na rozgrzanej patelni przez kilkanaście minut. Do mieszanki wlej przygotowany wcześniej – według instrukcji na opakowaniu – sos. Dla urozmaicenia smaku dodaj jeszcze ocet oraz łyżkę miodu – doskonale skomponują się z aromatem sosu cebulowego. Teraz wystarczy jedynie smażyć mięso z każdej strony po kilka minut. Jak podać to danie? Golonka świetnie smakuje polana sosem cebulowym oraz serwowana z młodymi ziemniakami oprószonymi koperkiem. Twoja opinia jest dla nas ważna, podziel się nią w komentarzu.