Grillowana golonka z sosem cebulowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana golonka z sosem cebulowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu podgrzej olej z margaryną. Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na lekko rozgrzanym tłuszczu. Gdy zmięknie, zmniejsz gaz i duś ok. 10 minut.

Grillowana golonka z sosem cebulowym - Krok 1

Krok 2

Sos Knorr wymieszaj z 400 ml wody i wlej do cebuli.

Grillowana golonka z sosem cebulowym - Krok 2

Krok 3

Dodaj ocet i miód i gotuj powoli ok. 10 minut.

Grillowana golonka z sosem cebulowym - Krok 3

Krok 4

W tym czasie wyjmij mięso z opakowania i grilluj po ok. 10 minut z każdej strony. Grillowaną golonkę podawaj z sosem cebulowym i np. ziemniakami puree.

Grillowana golonka z sosem cebulowym - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana golonka z sosem cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana golonka z sosem cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana golonka z sosem cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana golonka z sosem cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana golonka z sosem cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana golonka z sosem cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana golonka z sosem cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana golonka z sosem cebulowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowana golonka z sosem cebulowymGrillowana golonka z sosem cebulowym

Tę potrawę z powodzeniem przyrządzisz w sezonie grillowym na świeżym powietrzu lub w domu – na specjalnej patelni. Efekt będzie wyjątkowo smaczny – w proponowanym daniu łączą się bowiem intensywne aromaty cebuli, miodu oraz octu balsamicznego. Sprawdź ten przepis i w kilku prostych krokach przygotuj obiad dla całej rodziny. Rozpocznij od zrobienia aromatycznego sosu, którym oblejesz grillowane mięso. Podgrzej tłuszcz, a cebulę (sprawdzi się zarówno biała, jak i perłowa) pokrój w piórka i smaż na rozgrzanej patelni przez kilkanaście minut. Do mieszanki wlej przygotowany wcześniej – według instrukcji na opakowaniu – sos. Dla urozmaicenia smaku dodaj jeszcze ocet oraz łyżkę miodu – doskonale skomponują się z aromatem sosu cebulowego. Teraz wystarczy jedynie smażyć mięso z każdej strony po kilka minut. Jak podać to danie? Golonka świetnie smakuje polana sosem cebulowym oraz serwowana z młodymi ziemniakami oprószonymi koperkiem. Twoja opinia jest dla nas ważna, podziel się nią w komentarzu.