Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

null

null

null

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę, podsmaż razem z pokrojoną w plasterki cukinią, podlej odrobiną wody i duś przez kilka minut na małym ogniu.

Krok 2

Paprykę skrój w cienkie paseczki.

Krok 3

Gdy mięso i cukinia będą miękkie, osącz, wymieszaj z papryką, kukurydzą i fasolką. Dopraw na ostro do smaku i wyśmienitą sałatkę możesz podawać na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej