
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
null
null
null
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę, podsmaż razem z pokrojoną w plasterki cukinią, podlej odrobiną wody i duś przez kilka minut na małym ogniu.
Krok 2
Paprykę skrój w cienkie paseczki.
Krok 3
Gdy mięso i cukinia będą miękkie, osącz, wymieszaj z papryką, kukurydzą i fasolką. Dopraw na ostro do smaku i wyśmienitą sałatkę możesz podawać na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej