Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

null

null

null

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę, podsmaż razem z pokrojoną w plasterki cukinią, podlej odrobiną wody i duś przez kilka minut na małym ogniu.

Krok 2

Paprykę skrój w cienkie paseczki.

Krok 3

Gdy mięso i cukinia będą miękkie, osącz, wymieszaj z papryką, kukurydzą i fasolką. Dopraw na ostro do smaku i wyśmienitą sałatkę możesz podawać na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej