Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

null

null

null

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę, podsmaż razem z pokrojoną w plasterki cukinią, podlej odrobiną wody i duś przez kilka minut na małym ogniu.

Krok 2

Paprykę skrój w cienkie paseczki.

Krok 3

Gdy mięso i cukinia będą miękkie, osącz, wymieszaj z papryką, kukurydzą i fasolką. Dopraw na ostro do smaku i wyśmienitą sałatkę możesz podawać na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita sałatka El- paso z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej