Sałatka fasolowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka fasolowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę szparagową oczyść, umyj i pokrój na mniejsze części. Ugotuj na miękko, schłodź w zimnej wodzie.

Krok 2

Cebulę pokrój w cienkie plastry i rozdziel na pierścienie. natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami widy i oliwa.

Krok 4

Do fasolki dodaj cebulę, natkę pietruszki i sos. wymieszaj i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej