Sałatka fasolowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka fasolowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę szparagową oczyść, umyj i pokrój na mniejsze części. Ugotuj na miękko, schłodź w zimnej wodzie.

Krok 2

Cebulę pokrój w cienkie plastry i rozdziel na pierścienie. natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami widy i oliwa.

Krok 4

Do fasolki dodaj cebulę, natkę pietruszki i sos. wymieszaj i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej