Sałatka fasolowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka fasolowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę szparagową oczyść, umyj i pokrój na mniejsze części. Ugotuj na miękko, schłodź w zimnej wodzie.

Krok 2

Cebulę pokrój w cienkie plastry i rozdziel na pierścienie. natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami widy i oliwa.

Krok 4

Do fasolki dodaj cebulę, natkę pietruszki i sos. wymieszaj i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej