Sałatka fasolowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka fasolowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę szparagową oczyść, umyj i pokrój na mniejsze części. Ugotuj na miękko, schłodź w zimnej wodzie.

Krok 2

Cebulę pokrój w cienkie plastry i rozdziel na pierścienie. natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami widy i oliwa.

Krok 4

Do fasolki dodaj cebulę, natkę pietruszki i sos. wymieszaj i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka fasolowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej