Sałatka z buraczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z buraczkami

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę płuczemy i suszymy w wirówce.

Krok 2

Pomidora kroimy w kostkę.

Krok 3

Buraka obieramy i ścieramy by uzyskać paski (ewentualnie kroimy, choć zajmie to więcej czasu).

Krok 4

Składniki mieszamy ze sobą i przygotowujemy sos vinegrette zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Polewamy nim sałatkę. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mizeria z jogurtem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej