
Składniki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę płuczemy i suszymy w wirówce.
Krok 2
Pomidora kroimy w kostkę.
Krok 3
Buraka obieramy i ścieramy by uzyskać paski (ewentualnie kroimy, choć zajmie to więcej czasu).
Krok 4
Składniki mieszamy ze sobą i przygotowujemy sos vinegrette zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Polewamy nim sałatkę. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej