
Składniki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę płuczemy i suszymy w wirówce.
Krok 2
Pomidora kroimy w kostkę.
Krok 3
Buraka obieramy i ścieramy by uzyskać paski (ewentualnie kroimy, choć zajmie to więcej czasu).
Krok 4
Składniki mieszamy ze sobą i przygotowujemy sos vinegrette zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Polewamy nim sałatkę. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej