Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem
średnie
2 osoby zapisały

Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wykonanie tego dania nie powinno sprawić nikomu nawet najmniejszego problemu, bowiem już sama ilość składników mówi sama za siebie – ta potrawa jest bardzo - ale to bardzo prosta. Na początek zajmujemy się główną częścią naszego deseru – arbuzem. Kroimy go w niezbyt małą kostkę. Powinniśmy go również w miarę dokładnie wypestkować, jednak tego podejmą się tylko ci najbardziej cierpliwi, gdyż jest to chyba najbardziej wymagające zadanie z całej potrawy.
Krok 2
Co dalej? Teraz wystarczy zalać arbuza sokiem z połowy cytryny, by nie był zbytnio słodki.
Krok 3
Dodajemy do tego nasz zimny jogurt i delikatnie wszystko mieszamy. Cóż, można już spożywać, danie jest gotowe!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej