Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wykonanie tego dania nie powinno sprawić nikomu nawet najmniejszego problemu, bowiem już sama ilość składników mówi sama za siebie – ta potrawa jest bardzo - ale to bardzo prosta. Na początek zajmujemy się główną częścią naszego deseru – arbuzem. Kroimy go w niezbyt małą kostkę. Powinniśmy go również w miarę dokładnie wypestkować, jednak tego podejmą się tylko ci najbardziej cierpliwi, gdyż jest to chyba najbardziej wymagające zadanie z całej potrawy.

Krok 2

Co dalej? Teraz wystarczy zalać arbuza sokiem z połowy cytryny, by nie był zbytnio słodki.

Krok 3

Dodajemy do tego nasz zimny jogurt i delikatnie wszystko mieszamy. Cóż, można już spożywać, danie jest gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej