Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wykonanie tego dania nie powinno sprawić nikomu nawet najmniejszego problemu, bowiem już sama ilość składników mówi sama za siebie – ta potrawa jest bardzo - ale to bardzo prosta. Na początek zajmujemy się główną częścią naszego deseru – arbuzem. Kroimy go w niezbyt małą kostkę. Powinniśmy go również w miarę dokładnie wypestkować, jednak tego podejmą się tylko ci najbardziej cierpliwi, gdyż jest to chyba najbardziej wymagające zadanie z całej potrawy.

Krok 2

Co dalej? Teraz wystarczy zalać arbuza sokiem z połowy cytryny, by nie był zbytnio słodki.

Krok 3

Dodajemy do tego nasz zimny jogurt i delikatnie wszystko mieszamy. Cóż, można już spożywać, danie jest gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej