Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wykonanie tego dania nie powinno sprawić nikomu nawet najmniejszego problemu, bowiem już sama ilość składników mówi sama za siebie – ta potrawa jest bardzo - ale to bardzo prosta. Na początek zajmujemy się główną częścią naszego deseru – arbuzem. Kroimy go w niezbyt małą kostkę. Powinniśmy go również w miarę dokładnie wypestkować, jednak tego podejmą się tylko ci najbardziej cierpliwi, gdyż jest to chyba najbardziej wymagające zadanie z całej potrawy.

Krok 2

Co dalej? Teraz wystarczy zalać arbuza sokiem z połowy cytryny, by nie był zbytnio słodki.

Krok 3

Dodajemy do tego nasz zimny jogurt i delikatnie wszystko mieszamy. Cóż, można już spożywać, danie jest gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej