Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wykonanie tego dania nie powinno sprawić nikomu nawet najmniejszego problemu, bowiem już sama ilość składników mówi sama za siebie – ta potrawa jest bardzo - ale to bardzo prosta. Na początek zajmujemy się główną częścią naszego deseru – arbuzem. Kroimy go w niezbyt małą kostkę. Powinniśmy go również w miarę dokładnie wypestkować, jednak tego podejmą się tylko ci najbardziej cierpliwi, gdyż jest to chyba najbardziej wymagające zadanie z całej potrawy.

Krok 2

Co dalej? Teraz wystarczy zalać arbuza sokiem z połowy cytryny, by nie był zbytnio słodki.

Krok 3

Dodajemy do tego nasz zimny jogurt i delikatnie wszystko mieszamy. Cóż, można już spożywać, danie jest gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Spaghetti alla carbonara
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej