Bardzo smaczna sałatka z zimnego arbuza z jogurtem
średnie
2 osoby zapisały

Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wykonanie tego dania nie powinno sprawić nikomu nawet najmniejszego problemu, bowiem już sama ilość składników mówi sama za siebie – ta potrawa jest bardzo - ale to bardzo prosta. Na początek zajmujemy się główną częścią naszego deseru – arbuzem. Kroimy go w niezbyt małą kostkę. Powinniśmy go również w miarę dokładnie wypestkować, jednak tego podejmą się tylko ci najbardziej cierpliwi, gdyż jest to chyba najbardziej wymagające zadanie z całej potrawy.
Krok 2
Co dalej? Teraz wystarczy zalać arbuza sokiem z połowy cytryny, by nie był zbytnio słodki.
Krok 3
Dodajemy do tego nasz zimny jogurt i delikatnie wszystko mieszamy. Cóż, można już spożywać, danie jest gotowe!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej