Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną
łatwe
20 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę przełożyć do miski. Pomidora umyć, sparzyć i pokroić w półplastry
Krok 2
Ogórka i paprykę umyć i pokroić w słupki. Jajko pokroić w ósemki.
Krok 3
Składniki dodać do sałaty i wymieszać. Dodać plastry szynki zwinięte w różyczki. Polać sosem. Posypać koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej