Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną
łatwe
20 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę przełożyć do miski. Pomidora umyć, sparzyć i pokroić w półplastry
Krok 2
Ogórka i paprykę umyć i pokroić w słupki. Jajko pokroić w ósemki.
Krok 3
Składniki dodać do sałaty i wymieszać. Dodać plastry szynki zwinięte w różyczki. Polać sosem. Posypać koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej