Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę przełożyć do miski. Pomidora umyć, sparzyć i pokroić w półplastry

Krok 2

Ogórka i paprykę umyć i pokroić w słupki. Jajko pokroić w ósemki.

Krok 3

Składniki dodać do sałaty i wymieszać. Dodać plastry szynki zwinięte w różyczki. Polać sosem. Posypać koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej