Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

438

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę przełożyć do miski. Pomidora umyć, sparzyć i pokroić w półplastry

Krok 2

Ogórka i paprykę umyć i pokroić w słupki. Jajko pokroić w ósemki.

Krok 3

Składniki dodać do sałaty i wymieszać. Dodać plastry szynki zwinięte w różyczki. Polać sosem. Posypać koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mix sałat z szynką parmeńską i fasolą czewroną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej