Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

33

heart
599 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

251 osób wydrukowało

Pobierz pdf

444 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

200 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem - Krok 1

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Wytopiony tłuszcz usuń.

Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem - Krok 2

Krok 3

Pokrusz ser. Skwarki boczku wymieszaj z fasolą z puszki, czosnkiem, serem, grzankami oraz szczypiorem.

Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem - Krok 3

Krok 4

Całość dokładnie wymieszaj i dodaj do sosu.

Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem - Krok 4
5

Opinie o przepisie

  • Adam M

    Adam M , 22.05.2021

    a ja dodałem jeszcze trochę sałaty rzymskiej i pomidora i wyszła petarda !!!!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kris Zieliński

    Kris Zieliński , 01.04.2018

    Sałatka rewelacyjna, tylko sos zrobiłem własny i jest palce lizać.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Remiszewski

    Piotr Remiszewski , 15.09.2017

    a ja myślę, że do bani jest ta sałatka. robiłem ją dwa razy bo za pierwszym razem za dużo czosnku dodałem. za drugim już uważałem na czosnek natomiast wyszła słona jak cholera, mimo iż nie dodałem do niej w ogóle soli. kilka pierwszych widelców jest smacznych ale jak ktoś myśli, że zje sobie tylko ją na śniadanie i się naje, to może się przeliczyć...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • barbara ciechowicz

    barbara ciechowicz , 17.08.2017

    myślę, że lepiej jest samodzielnie wykonać sos, a nie korzystać z gotowych produktów pełnych chemii

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Golinska

    Beata Golinska , 10.08.2015

    tak pierwszy raz.i wyszlo superrrr

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim seremSałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.