Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

33

heart
599 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

250 osób wydrukowało

Pobierz pdf

441 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

200 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem - Krok 1

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Wytopiony tłuszcz usuń.

Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem - Krok 2

Krok 3

Pokrusz ser. Skwarki boczku wymieszaj z fasolą z puszki, czosnkiem, serem, grzankami oraz szczypiorem.

Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem - Krok 3

Krok 4

Całość dokładnie wymieszaj i dodaj do sosu.

Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem - Krok 4
5

Opinie o przepisie

  • Adam M

    Adam M , 22.05.2021

    a ja dodałem jeszcze trochę sałaty rzymskiej i pomidora i wyszła petarda !!!!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kris Zieliński

    Kris Zieliński , 01.04.2018

    Sałatka rewelacyjna, tylko sos zrobiłem własny i jest palce lizać.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Remiszewski

    Piotr Remiszewski , 15.09.2017

    a ja myślę, że do bani jest ta sałatka. robiłem ją dwa razy bo za pierwszym razem za dużo czosnku dodałem. za drugim już uważałem na czosnek natomiast wyszła słona jak cholera, mimo iż nie dodałem do niej w ogóle soli. kilka pierwszych widelców jest smacznych ale jak ktoś myśli, że zje sobie tylko ją na śniadanie i się naje, to może się przeliczyć...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • barbara ciechowicz

    barbara ciechowicz , 17.08.2017

    myślę, że lepiej jest samodzielnie wykonać sos, a nie korzystać z gotowych produktów pełnych chemii

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Golinska

    Beata Golinska , 10.08.2015

    tak pierwszy raz.i wyszlo superrrr

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim seremSałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.