Kapusta nadziewana mięskiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta nadziewana mięskiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W szklance wrzące wody rozpuść kostkę bulionową Knorr.

Krok 2

Cebulę pokrój kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Mięso zmiel z cebulą i czosnkiem, dodaj jajka i przyprawy. Wymieszaj.

Krok 3

Kapustę wyparz kilka minut w osolonej wodzie głąbem do góry. Wyjmij, osącz i zdejmij liście aż do środka główki.

Krok 4

Na liście od środka na zewnątrz nałóż farsz mięsny. Na początku na małe liście, później kolejno na coraz większe, do zewnętrznych. Złóż główkę kapusty, a ostatnie liście zepnij wykałaczkami.

Krok 5

Kapustę włóż do garnka liśćmi do góry, podlej bulionem Knorr i duś około 50 minut. Następnie wyjmij, osącz na sicie i podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta nadziewana mięskiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta nadziewana mięskiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta nadziewana mięskiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta nadziewana mięskiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta nadziewana mięskiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta nadziewana mięskiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta nadziewana mięskiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta nadziewana mięskiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej