Kapusta nadziewana mięskiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta nadziewana mięskiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W szklance wrzące wody rozpuść kostkę bulionową Knorr.

Krok 2

Cebulę pokrój kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Mięso zmiel z cebulą i czosnkiem, dodaj jajka i przyprawy. Wymieszaj.

Krok 3

Kapustę wyparz kilka minut w osolonej wodzie głąbem do góry. Wyjmij, osącz i zdejmij liście aż do środka główki.

Krok 4

Na liście od środka na zewnątrz nałóż farsz mięsny. Na początku na małe liście, później kolejno na coraz większe, do zewnętrznych. Złóż główkę kapusty, a ostatnie liście zepnij wykałaczkami.

Krok 5

Kapustę włóż do garnka liśćmi do góry, podlej bulionem Knorr i duś około 50 minut. Następnie wyjmij, osącz na sicie i podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta nadziewana mięskiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta nadziewana mięskiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta nadziewana mięskiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta nadziewana mięskiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta nadziewana mięskiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta nadziewana mięskiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta nadziewana mięskiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta nadziewana mięskiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bigos - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej