Kapusta nadziewana mięskiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta nadziewana mięskiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W szklance wrzące wody rozpuść kostkę bulionową Knorr.

Krok 2

Cebulę pokrój kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Mięso zmiel z cebulą i czosnkiem, dodaj jajka i przyprawy. Wymieszaj.

Krok 3

Kapustę wyparz kilka minut w osolonej wodzie głąbem do góry. Wyjmij, osącz i zdejmij liście aż do środka główki.

Krok 4

Na liście od środka na zewnątrz nałóż farsz mięsny. Na początku na małe liście, później kolejno na coraz większe, do zewnętrznych. Złóż główkę kapusty, a ostatnie liście zepnij wykałaczkami.

Krok 5

Kapustę włóż do garnka liśćmi do góry, podlej bulionem Knorr i duś około 50 minut. Następnie wyjmij, osącz na sicie i podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta nadziewana mięskiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta nadziewana mięskiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta nadziewana mięskiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta nadziewana mięskiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta nadziewana mięskiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta nadziewana mięskiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta nadziewana mięskiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta nadziewana mięskiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej