Gołąbki niemieckie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki niemieckie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

1 łyżka

75 gramów

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kapusty wykrój głąb, włóż do gotującej osolonej wody na 2 minuty. Pooddzielaj wszystkie liście, które dają się bez większych problemów oddzielić. Znowu włożyć kapustę na 2min do wrzątku i tak powtarzaj, aż wszystkie liście zostaną oddzielone.

Krok 2

Bułkę namocz w zimnej wodzie a następnie dobrze wyciśnij.

Krok 3

Cebulę drobno posiekaj.

Krok 4

Bułkę, cebulę i jajka wymieszaj z mięsem, dopraw solą i pieprzem dla smaku.

Krok 5

Jeden  liść rozłóż, nałóż trochę farszu i zwiń w roladkę. Należy spiąć wykałaczką, aby farsz nie wyleciał. Kiedy wszystkie gołąbki będą zwinięte, rozpuść masło w rondlu.

Krok 6

Włóż gołąbki i ze wszystkich stron lekko przypiecz. Wlej nieco gorącej wody i duś, od czasu do czasu przewracając. Duszenie trwa około 2 godzin, tak więc należy wyparowaną wodę uzupełniać wrzątkiem.

Krok 7

Gołąbki wyciągnij i usuń wykałaczki. Mąkę rozmieszaj z zimną wodą i połącz z sosem wytworzonym z gołąbków. Dopraw do smaku solą, pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki niemieckie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej