Makówka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Makówka

Autor: gosia56

ratingratingratingratingrating

3

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 kilogramy

1.25 litra

1 szklanka

5 łyżek

10 kilogramów

10 kilogramów

10 kilogramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę i morele kroimy w kostkę. Orzechy siekamy.

Krok 2

Do garnka wlewamy wodę. Do zagotowanej dodajemy mleko. Zagotowujemy i dodajemy mak. Gotujemy około 10 minut i słodzimy.

Krok 3

Gorącym makiem zalewamy bułki wymieszane z bakaliami. Mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia.

gosia56

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zapiekane nachos z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej