Fit roladki z kurczaka z pieczoną papryką i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fit roladki z kurczaka z pieczoną papryką i serem

Autor: Aleksandra nerdycook.in

ratingratingratingratingrating

15

heart
47 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

124 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżeczki

0.5 łyżeczki

50 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Paprykę umyj, wysusz, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Przełóż połówki papryki do żaroodpornego naczynia (lub na blachę wyłożoną folią aluminiową) układając je wypukłą częścią do góry. Wstaw do piekarnika na ok 20 minut na górną półkę. Piecz aż skórka wyraźnie się przypiecze (będzie miejscami wręcz przypalona). Upieczone papryki wyjmij z piekarnika, jeszcze gorące włóż do foliowego woreczka i szczelnie zawiąż. Odstaw aż całkowicie wystygną.

Krok 2

Filet z kurczaka przekrój wzdłuż w podłużne plastry o grubości max 1 cm. W miseczce wymieszaj olej, miód i wszystkie przyprawy. Mieszanką przypraw posmaruj mięso, odstaw na 15 - 20 minut.

Krok 3

Gdy papryka wystygnie zdejmij z niej skórkę (odejdzie bez problemu) i pokrój w ok 3-4 cm paski. Mozzarellę pokrój w paski. Na każdym plastrze mięsa połóż kawałek papryki, kawałek sera i zawiń w rulon a następnie przekrój na pół i ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Krok 4

Każdą z roladek ułóż ciasno obok siebie, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz przez 15 - 20 minut. Upieczone roladki podawaj od razu. Przed podaniem możesz udekorować świeżą natką pietruszki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fit roladki z kurczaka z pieczoną papryką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fit roladki z kurczaka z pieczoną papryką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fit roladki z kurczaka z pieczoną papryką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fit roladki z kurczaka z pieczoną papryką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fit roladki z kurczaka z pieczoną papryką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fit roladki z kurczaka z pieczoną papryką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fit roladki z kurczaka z pieczoną papryką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fit roladki z kurczaka z pieczoną papryką i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej