Fit roladki z kurczaka z pieczoną papryką i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fit roladki z kurczaka z pieczoną papryką i serem

Autor: Aleksandra nerdycook.in

ratingratingratingratingrating

8

43 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżeczki

0.5 łyżeczki

50 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Paprykę umyj, wysusz, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Przełóż połówki papryki do żaroodpornego naczynia (lub na blachę wyłożoną folią aluminiową) układając je wypukłą częścią do góry. Wstaw do piekarnika na ok 20 minut na górną półkę. Piecz aż skórka wyraźnie się przypiecze (będzie miejscami wręcz przypalona). Upieczone papryki wyjmij z piekarnika, jeszcze gorące włóż do foliowego woreczka i szczelnie zawiąż. Odstaw aż całkowicie wystygną.

Krok 2

Filet z kurczaka przekrój wzdłuż w podłużne plastry o grubości max 1 cm. W miseczce wymieszaj olej, miód i wszystkie przyprawy. Mieszanką przypraw posmaruj mięso, odstaw na 15 - 20 minut.

Krok 3

Gdy papryka wystygnie zdejmij z niej skórkę (odejdzie bez problemu) i pokrój w ok 3-4 cm paski. Mozzarellę pokrój w paski. Na każdym plastrze mięsa połóż kawałek papryki, kawałek sera i zawiń w rulon a następnie przekrój na pół i ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Krok 4

Każdą z roladek ułóż ciasno obok siebie, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz przez 15 - 20 minut. Upieczone roladki podawaj od razu. Przed podaniem możesz udekorować świeżą natką pietruszki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fit roladki z kurczaka z pieczoną papryką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fit roladki z kurczaka z pieczoną papryką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fit roladki z kurczaka z pieczoną papryką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fit roladki z kurczaka z pieczoną papryką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fit roladki z kurczaka z pieczoną papryką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fit roladki z kurczaka z pieczoną papryką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fit roladki z kurczaka z pieczoną papryką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fit roladki z kurczaka z pieczoną papryką i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej