Fit roladki z kurczaka z pieczoną papryką i serem
łatwe
144 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżeczki
0.5 łyżeczki
50 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Paprykę umyj, wysusz, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Przełóż połówki papryki do żaroodpornego naczynia (lub na blachę wyłożoną folią aluminiową) układając je wypukłą częścią do góry. Wstaw do piekarnika na ok 20 minut na górną półkę. Piecz aż skórka wyraźnie się przypiecze (będzie miejscami wręcz przypalona). Upieczone papryki wyjmij z piekarnika, jeszcze gorące włóż do foliowego woreczka i szczelnie zawiąż. Odstaw aż całkowicie wystygną.
Krok 2
Filet z kurczaka przekrój wzdłuż w podłużne plastry o grubości max 1 cm. W miseczce wymieszaj olej, miód i wszystkie przyprawy. Mieszanką przypraw posmaruj mięso, odstaw na 15 - 20 minut.
Krok 3
Gdy papryka wystygnie zdejmij z niej skórkę (odejdzie bez problemu) i pokrój w ok 3-4 cm paski. Mozzarellę pokrój w paski. Na każdym plastrze mięsa połóż kawałek papryki, kawałek sera i zawiń w rulon a następnie przekrój na pół i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Krok 4
Każdą z roladek ułóż ciasno obok siebie, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz przez 15 - 20 minut. Upieczone roladki podawaj od razu. Przed podaniem możesz udekorować świeżą natką pietruszki. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































