
Składniki
2 szklanki
1 szklanka
1 szklanka
1 sztuka
6 sztuk
1 szklanka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj pęczak w 1,5 litrze wody, dodaj kostkę Bulion na włoszczyźnie, odcedź.

Krok 2
Ugotuj owoce we wrzącej wodzie tak, aby były miękkie. Odcedź i pokrój w kostkę.

Krok 3
Dodaj do wywaru i wrzuć ugotowany pęczak. Dopraw do smaku. Gotuj jeszcze pół godziny na wolnym ogniu.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej