Postnica przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Postnica

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
64 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

1 sztuka

6 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj pęczak w 1,5 litrze wody, dodaj kostkę Bulion na włoszczyźnie, odcedź.

Postnica - Krok 1

Krok 2

Ugotuj owoce we wrzącej wodzie tak, aby były miękkie. Odcedź i pokrój w kostkę.

Postnica - Krok 2

Krok 3

Dodaj do wywaru i wrzuć ugotowany pęczak. Dopraw do smaku. Gotuj jeszcze pół godziny na wolnym ogniu.

Postnica - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Postnica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Postnica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Postnica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Postnica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Postnica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Postnica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Postnica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Postnica - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - PostnicaPostnica

Ugotuj pęczak w 1,5 litrze wody, dodaj kostkę Bulion na włoszczyźnie, odcedź.