Postnica przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Postnica

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
64 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

1 sztuka

6 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj pęczak w 1,5 litrze wody, dodaj kostkę Bulion na włoszczyźnie, odcedź.

Postnica - Krok 1

Krok 2

Ugotuj owoce we wrzącej wodzie tak, aby były miękkie. Odcedź i pokrój w kostkę.

Postnica - Krok 2

Krok 3

Dodaj do wywaru i wrzuć ugotowany pęczak. Dopraw do smaku. Gotuj jeszcze pół godziny na wolnym ogniu.

Postnica - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Postnica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Postnica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Postnica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Postnica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Postnica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Postnica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Postnica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Postnica - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - PostnicaPostnica

Ugotuj pęczak w 1,5 litrze wody, dodaj kostkę Bulion na włoszczyźnie, odcedź.