Postnica przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Postnica

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

61 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

1 sztuka

6 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj pęczak w 1,5 litrze wody, dodaj kostkę Bulion na włoszczyźnie, odcedź.

Postnica - Krok 1

Krok 2

Ugotuj owoce we wrzącej wodzie tak, aby były miękkie. Odcedź i pokrój w kostkę.

Postnica - Krok 2

Krok 3

Dodaj do wywaru i wrzuć ugotowany pęczak. Dopraw do smaku. Gotuj jeszcze pół godziny na wolnym ogniu.

Postnica - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Postnica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Postnica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Postnica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Postnica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Postnica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Postnica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Postnica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Postnica - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa serowa na żółtkach
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej