Kociewska polewka owocowo-grzybowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

78 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

30 dekagramów

150 mililitrów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone grzyby zagotuj.

Kociewska polewka owocowo-grzybowa - Krok 1

Krok 2

Uwaga: Z suszu (tzw. brządu) gotowano zupy, które dominowały na wigilijnym stole w kuchni pomorskiej. Podawano je na różne sposoby z dodatkiem świeżo ugotowanych ziemniaków, okraszonych cebulką i słoniną.

Kociewska polewka owocowo-grzybowa - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj do nich suszone owoce (śliwki, jabłka, gruszki) i gotuj do momentu, gdy staną się miękkie.

Krok 4

Wymieszaj kwaśną śmietanę z mąką i dodaj do całości. Na koniec dopraw cukrem i solą do smaku.

Kociewska polewka owocowo-grzybowa - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kociewska polewka owocowo-grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kociewska polewka owocowo-grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kociewska polewka owocowo-grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kociewska polewka owocowo-grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kociewska polewka owocowo-grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kociewska polewka owocowo-grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kociewska polewka owocowo-grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa z soczewicy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej