Zupa z brządu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z brządu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
81 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szklanki

2000 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do 2 litrów zimnej wody włóż marchew i brząd, czyli suszone owoce wiśni, jabłek, gruszek i śliwek. Dopraw do smaku solą, jeśli uznasz to za konieczne.

Zupa z brządu - Krok 1

Krok 2

Gotuj wszystko do miękkości.

Zupa z brządu - Krok 2

Krok 3

Następnie wlej ½ szklanki śmietany wymieszanej z łyżką zasmażki Knorr. Zagotuj i dopraw cukrem.

Zupa z brządu - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Barbara Rybakowska

    Barbara Rybakowska , 19.12.2016

    Brzad to owoce w języku kaszubskim

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Stefański

    Andrzej Stefański , 02.08.2016

    BRZĄD ??? a w jakim to języku? ???

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z brząduZupa z brządu

Do 2 litrów zimnej wody włóż marchew i brząd, czyli suszone owoce wiśni, jabłek, gruszek i śliwek. Dopraw do smaku solą, jeśli uznasz to za konieczne.