
Składniki
1 sztuka
2 szklanki
2000 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do 2 litrów zimnej wody włóż marchew i brząd, czyli suszone owoce wiśni, jabłek, gruszek i śliwek. Dopraw do smaku solą, jeśli uznasz to za konieczne.
Krok 2
Gotuj wszystko do miękkości.
Krok 3
Następnie wlej ½ szklanki śmietany wymieszanej z łyżką zasmażki Knorr. Zagotuj i dopraw cukrem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej