Zupa z brządu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z brządu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

80 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szklanki

2000 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do 2 litrów zimnej wody włóż marchew i brząd, czyli suszone owoce wiśni, jabłek, gruszek i śliwek. Dopraw do smaku solą, jeśli uznasz to za konieczne.

Zupa z brządu - Krok 1

Krok 2

Gotuj wszystko do miękkości.

Zupa z brządu - Krok 2

Krok 3

Następnie wlej ½ szklanki śmietany wymieszanej z łyżką zasmażki Knorr. Zagotuj i dopraw cukrem.

Zupa z brządu - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Barbara Rybakowska

    Barbara Rybakowska , 19.12.2016

    Brzad to owoce w języku kaszubskim

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Stefański

    Andrzej Stefański , 02.08.2016

    BRZĄD ??? a w jakim to języku? ???

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej