Zupa z brządu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z brządu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
81 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szklanki

2000 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do 2 litrów zimnej wody włóż marchew i brząd, czyli suszone owoce wiśni, jabłek, gruszek i śliwek. Dopraw do smaku solą, jeśli uznasz to za konieczne.

Zupa z brządu - Krok 1

Krok 2

Gotuj wszystko do miękkości.

Zupa z brządu - Krok 2

Krok 3

Następnie wlej ½ szklanki śmietany wymieszanej z łyżką zasmażki Knorr. Zagotuj i dopraw cukrem.

Zupa z brządu - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Barbara Rybakowska

    Barbara Rybakowska , 19.12.2016

    Brzad to owoce w języku kaszubskim

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Stefański

    Andrzej Stefański , 02.08.2016

    BRZĄD ??? a w jakim to języku? ???

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z brząduZupa z brządu

Do 2 litrów zimnej wody włóż marchew i brząd, czyli suszone owoce wiśni, jabłek, gruszek i śliwek. Dopraw do smaku solą, jeśli uznasz to za konieczne.