Zupa z brządu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z brządu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
81 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szklanki

2000 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do 2 litrów zimnej wody włóż marchew i brząd, czyli suszone owoce wiśni, jabłek, gruszek i śliwek. Dopraw do smaku solą, jeśli uznasz to za konieczne.

Zupa z brządu - Krok 1

Krok 2

Gotuj wszystko do miękkości.

Zupa z brządu - Krok 2

Krok 3

Następnie wlej ½ szklanki śmietany wymieszanej z łyżką zasmażki Knorr. Zagotuj i dopraw cukrem.

Zupa z brządu - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Barbara Rybakowska

    Barbara Rybakowska , 19.12.2016

    Brzad to owoce w języku kaszubskim

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Stefański

    Andrzej Stefański , 02.08.2016

    BRZĄD ??? a w jakim to języku? ???

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z brządu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z brząduZupa z brządu

Do 2 litrów zimnej wody włóż marchew i brząd, czyli suszone owoce wiśni, jabłek, gruszek i śliwek. Dopraw do smaku solą, jeśli uznasz to za konieczne.