Szybka zupa grzybowa z łazankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka zupa grzybowa z łazankami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
91 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

2 ziarna

2 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

0.5 pęczka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar ze skrzydełek i włoszczyzny.

Szybka zupa grzybowa z łazankami  - Krok 1

Krok 2

Zawartość obu opakowań Knorr wymieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody i wlej do ugotowanego wywaru. Zupę zagotuj, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut.

Szybka zupa grzybowa z łazankami  - Krok 2

Krok 3

Łazanki ugotuj we wrzącej wodzie i odcedź. Gotową zupę grzybową podawaj z łazankami, posypaną natką pietruszki. Możesz również dodać do zupy 1-2 łyżki kwaśnej lub gęstej śmietany. Dopraw do smaku, jeśli uważasz za konieczne.

Szybka zupa grzybowa z łazankami  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grzybowa po męsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka zupa grzybowa z łazankami Szybka zupa grzybowa z łazankami

Prosta do przyrządzenia i obłędna w smaku, taka jest właśnie zupa grzybowa z łazankami, którą przygotujesz korzystając z naszego przepisu. Jeżeli jesteś sympatykiem grzybów, a sezon grzybobrania już dawno minął, wypróbuj zupę grzybową Knorr. Do przygotowania tego dania potrzebujesz włoszczyzny i skrzydełek z kurczaka, które będą bazą wywaru do grzybowej, oraz kilku pachnących, tradycyjnie dodawanych do zup ziół – liści laurowych, ziela angielskiego i natki pietruszki, oraz makaronu łazanki. Możesz samodzielnie przygotować łazanki lecz kupując makaron gotowy w sklepie zaoszczędzisz mnóstwo czasu. Przyrządzenie tej przepysznej zupy, o delikatnym smaku i grzybowym aromacie, zajmie ci jedynie pół godziny. Gotowe danie możesz posypać pietruszką oraz świeżo zmielonym pieprzem. Możesz również doprawić je kminkiem. Palce lizać!