Szybka zupa grzybowa z łazankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka zupa grzybowa z łazankami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

89 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

2 ziarna

2 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

0.5 pęczka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar ze skrzydełek i włoszczyzny.

Szybka zupa grzybowa z łazankami  - Krok 1

Krok 2

Zawartość obu opakowań Knorr wymieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody i wlej do ugotowanego wywaru. Zupę zagotuj, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut.

Szybka zupa grzybowa z łazankami  - Krok 2

Krok 3

Łazanki ugotuj we wrzącej wodzie i odcedź. Gotową zupę grzybową podawaj z łazankami, posypaną natką pietruszki. Możesz również dodać do zupy 1-2 łyżki kwaśnej lub gęstej śmietany. Dopraw do smaku, jeśli uważasz za konieczne.

Szybka zupa grzybowa z łazankami  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka zupa grzybowa z łazankami Szybka zupa grzybowa z łazankami

Prosta do przyrządzenia i obłędna w smaku, taka jest właśnie zupa grzybowa z łazankami, którą przygotujesz korzystając z naszego przepisu. Jeżeli jesteś sympatykiem grzybów, a sezon grzybobrania już dawno minął, wypróbuj zupę grzybową Knorr. Do przygotowania tego dania potrzebujesz włoszczyzny i skrzydełek z kurczaka, które będą bazą wywaru do grzybowej, oraz kilku pachnących, tradycyjnie dodawanych do zup ziół – liści laurowych, ziela angielskiego i natki pietruszki, oraz makaronu łazanki. Możesz samodzielnie przygotować łazanki lecz kupując makaron gotowy w sklepie zaoszczędzisz mnóstwo czasu. Przyrządzenie tej przepysznej zupy, o delikatnym smaku i grzybowym aromacie, zajmie ci jedynie pół godziny. Gotowe danie możesz posypać pietruszką oraz świeżo zmielonym pieprzem. Możesz również doprawić je kminkiem. Palce lizać!