Szybka zupa grzybowa z łazankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka zupa grzybowa z łazankami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
91 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

2 ziarna

2 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

0.5 pęczka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar ze skrzydełek i włoszczyzny.

Szybka zupa grzybowa z łazankami  - Krok 1

Krok 2

Zawartość obu opakowań Knorr wymieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody i wlej do ugotowanego wywaru. Zupę zagotuj, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut.

Szybka zupa grzybowa z łazankami  - Krok 2

Krok 3

Łazanki ugotuj we wrzącej wodzie i odcedź. Gotową zupę grzybową podawaj z łazankami, posypaną natką pietruszki. Możesz również dodać do zupy 1-2 łyżki kwaśnej lub gęstej śmietany. Dopraw do smaku, jeśli uważasz za konieczne.

Szybka zupa grzybowa z łazankami  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka zupa grzybowa z łazankami Szybka zupa grzybowa z łazankami

Prosta do przyrządzenia i obłędna w smaku, taka jest właśnie zupa grzybowa z łazankami, którą przygotujesz korzystając z naszego przepisu. Jeżeli jesteś sympatykiem grzybów, a sezon grzybobrania już dawno minął, wypróbuj zupę grzybową Knorr. Do przygotowania tego dania potrzebujesz włoszczyzny i skrzydełek z kurczaka, które będą bazą wywaru do grzybowej, oraz kilku pachnących, tradycyjnie dodawanych do zup ziół – liści laurowych, ziela angielskiego i natki pietruszki, oraz makaronu łazanki. Możesz samodzielnie przygotować łazanki lecz kupując makaron gotowy w sklepie zaoszczędzisz mnóstwo czasu. Przyrządzenie tej przepysznej zupy, o delikatnym smaku i grzybowym aromacie, zajmie ci jedynie pół godziny. Gotowe danie możesz posypać pietruszką oraz świeżo zmielonym pieprzem. Możesz również doprawić je kminkiem. Palce lizać!