Zupa ziemniaczana z koperkiem - szybka i łatwa | Przepisy.pl pixel

Zupa koperkowo – ziemniaczana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

52

1313 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

979 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1595 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

50 dekagramów

2 pęczki

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z wody i bulionetek Knorr.

Zupa koperkowo – ziemniaczana - Krok 1

Krok 2

Pokrój ziemniaki w kostkę, następnie ugotuj w wywarze.

Zupa koperkowo – ziemniaczana - Krok 2

Krok 3

Zupę zaciągnij Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr i dodaj koperek.

Zupa koperkowo – ziemniaczana - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy, dodaj do garnka i gotuj jeszcze chwilę. Dopraw do smaku.

Zupa koperkowo – ziemniaczana - Krok 4
14

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Lonska

    Agnieszka Lonska , 08.10.2017

    super zupka super mi wyszła. a mój syn jest wybredny jesli chodzi o zupy a ta koperkowa posmakowala mu asz 2 talerze zjadl

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Chęcińska

    Ewa Chęcińska , 01.07.2016

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1264745226884026&id=108116189213608

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Kaczmarek

    Dorota Kaczmarek , 29.06.2016

    moze na koncu zamiast zasmazki dodac smietane i ten swiezy koperek.pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mar TA

    Mar TA , 28.06.2016

    Boże nie lubię koperku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Henryka Bąkowska

    Henryka Bąkowska , 28.06.2016

    fajnie, ale jakby ugotowac bez bulionetki i bez zasmazki z torebki?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sandra Twardoń

    Sandra Twardoń , 28.06.2016

    Isabella Twardon

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Kamińska

    Jadwiga Kamińska , 07.06.2016

    Super zupka , z własnego koperku z działki i z naturalnych składników i mięska, ale bez chemicznych dodatków.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Szalk

    Iwona Szalk , 07.06.2016

    zgadzam się - bez sensu marnować koperek i kartofelki dodając sztucznizne. Wywar zrobić na mięsku (kościach) kartofelki ziele listek laurowy koperek na koniec smietanka .....miam miam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Majewska

    Anna Majewska , 07.06.2016

    Zamiast bulionetki można dodać ziele angielskie, liście laurowe, czosnek, cebulkę. Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • MamaLu Jablonska

    MamaLu Jablonska , 07.06.2016

    Wszędzie te ohydne,chemiczne bulionetki,ale zawsze mamy wybór.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Wawryk-Graczyk

    Małgorzata Wawryk-Graczyk , 07.06.2016

    Dokładnie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Karwicka

    Bozena Karwicka , 06.06.2016

    zamist bulionetki mozna zrobic wywar a zamiast gotowej zasmazkizrobic wlasna z cebulka:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Podsiadla

    Elzbieta Podsiadla , 06.06.2016

    mozna zastosowac bardziej zdrowe zamienniki . :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Misiak

    Wanda Misiak , 06.06.2016

    ...wygląda smakowicie,szkoda,że tyle sztuczności dodanych:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa koperkowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa koperkowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa koperkowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa koperkowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa koperkowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa koperkowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa koperkowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa koperkowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa czosnkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa koperkowo – ziemniaczanaZupa koperkowo – ziemniaczana

Klasyczne zupy warzywne smakują wyśmienicie zwłaszcza w sezonie. Zainspiruj się tym przepisem i przygotuj koperkową z dodatkiem ziemniaków. Jej podstawą jest aromatyczny bulion drobiowy, a uzupełnia go intensywny smak kopru. Od czego zacząć? Na początek przyrządź wywar z wody i bulionetek – do gotującej się mieszanki wsyp pokrojone wcześniej ziemniaki. Ugotuj je w wywarze, dzięki czemu zupa nabierze pożądanej konsystencji. Następnie dodaj błyskawiczną zasmażkę i posiekany drobno koperek. Dla urozmaicenia smaku, wsyp kilka kulek ziela angielskiego oraz dwa listki laurowe. Na koniec wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy, przelej je do garnka i gotuj przez chwilę. Przed podaniem dopraw zupę koperkowo-ziemniaczaną podstawowymi przyprawami – i gotowe. Koperkowa świetnie smakuje podana solo, bez żadnych dodatków, jednak możesz zaserwować ją również z chrupiącym pieczywem lub grzankami czosnkowymi. Tym przepisem udowadniamy, że gotowanie może być proste i przyjemne. Przekonaj się. Smacznego!