Zupa koperkowo – ziemniaczana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

45

1054 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

877 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1338 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

50 dekagramów

2 pęczki

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z wody i bulionetek Knorr.

Zupa koperkowo – ziemniaczana - Krok 1

Krok 2

Pokrój ziemniaki w kostkę, następnie ugotuj w wywarze.

Zupa koperkowo – ziemniaczana - Krok 2

Krok 3

Zupę zaciągnij Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr i dodaj koperek.

Zupa koperkowo – ziemniaczana - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy, dodaj do garnka i gotuj jeszcze chwilę. Dopraw do smaku.

Zupa koperkowo – ziemniaczana - Krok 4
14

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Lonska

    Agnieszka Lonska, 08.10.2017

    super zupka super mi wyszła. a mój syn jest wybredny jesli chodzi o zupy a ta koperkowa posmakowala mu asz 2 talerze zjadl

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Chęcińska

    Ewa Chęcińska, 01.07.2016

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1264745226884026&id=108116189213608

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Kaczmarek

    Dorota Kaczmarek, 29.06.2016

    moze na koncu zamiast zasmazki dodac smietane i ten swiezy koperek.pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mar TA

    Mar TA, 28.06.2016

    Boże nie lubię koperku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Henryka Bąkowska

    Henryka Bąkowska, 28.06.2016

    fajnie, ale jakby ugotowac bez bulionetki i bez zasmazki z torebki?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sandra Twardoń

    Sandra Twardoń, 28.06.2016

    Isabella Twardon

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Kamińska

    Jadwiga Kamińska, 07.06.2016

    Super zupka , z własnego koperku z działki i z naturalnych składników i mięska, ale bez chemicznych dodatków.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Szalk

    Iwona Szalk, 07.06.2016

    zgadzam się - bez sensu marnować koperek i kartofelki dodając sztucznizne. Wywar zrobić na mięsku (kościach) kartofelki ziele listek laurowy koperek na koniec smietanka .....miam miam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Majewska

    Anna Majewska, 07.06.2016

    Zamiast bulionetki można dodać ziele angielskie, liście laurowe, czosnek, cebulkę. Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • MamaLu Jablonska

    MamaLu Jablonska, 07.06.2016

    Wszędzie te ohydne,chemiczne bulionetki,ale zawsze mamy wybór.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Wawryk-Graczyk

    Małgorzata Wawryk-Graczyk, 07.06.2016

    Dokładnie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Karwicka

    Bozena Karwicka, 06.06.2016

    zamist bulionetki mozna zrobic wywar a zamiast gotowej zasmazkizrobic wlasna z cebulka:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Podsiadla

    Elzbieta Podsiadla, 06.06.2016

    mozna zastosowac bardziej zdrowe zamienniki . :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Misiak

    Wanda Misiak, 06.06.2016

    ...wygląda smakowicie,szkoda,że tyle sztuczności dodanych:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa koperkowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa koperkowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa koperkowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa koperkowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa koperkowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa koperkowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa koperkowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa koperkowo – ziemniaczanaZupa koperkowo – ziemniaczana

Klasyczne zupy warzywne smakują wyśmienicie zwłaszcza w sezonie. Zainspiruj się tym przepisem i przygotuj koperkową z dodatkiem ziemniaków. Jej podstawą jest aromatyczny bulion drobiowy, a uzupełnia go intensywny smak kopru. Od czego zacząć? Na początek przyrządź wywar z wody i bulionetek – do gotującej się mieszanki wsyp pokrojone wcześniej ziemniaki. Ugotuj je w wywarze, dzięki czemu zupa nabierze pożądanej konsystencji. Następnie dodaj błyskawiczną zasmażkę i posiekany drobno koperek. Dla urozmaicenia smaku, wsyp kilka kulek ziela angielskiego oraz dwa listki laurowe. Na koniec wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy, przelej je do garnka i gotuj przez chwilę. Przed podaniem dopraw zupę koperkowo-ziemniaczaną podstawowymi przyprawami – i gotowe. Koperkowa świetnie smakuje podana solo, bez żadnych dodatków, jednak możesz zaserwować ją również z chrupiącym pieczywem lub grzankami czosnkowymi. Tym przepisem udowadniamy, że gotowanie może być proste i przyjemne. Przekonaj się. Smacznego!