Zupa koperkowo – ziemniaczana przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa koperkowo – ziemniaczana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

50

1093 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

881 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1351 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

50 dekagramów

2 pęczki

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z wody i bulionetek Knorr.

Zupa koperkowo – ziemniaczana - Krok 1

Krok 2

Pokrój ziemniaki w kostkę, następnie ugotuj w wywarze.

Zupa koperkowo – ziemniaczana - Krok 2

Krok 3

Zupę zaciągnij Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr i dodaj koperek.

Zupa koperkowo – ziemniaczana - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy, dodaj do garnka i gotuj jeszcze chwilę. Dopraw do smaku.

Zupa koperkowo – ziemniaczana - Krok 4
14

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Lonska

    Agnieszka Lonska , 08.10.2017

    super zupka super mi wyszła. a mój syn jest wybredny jesli chodzi o zupy a ta koperkowa posmakowala mu asz 2 talerze zjadl

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Chęcińska

    Ewa Chęcińska , 01.07.2016

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1264745226884026&id=108116189213608

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Kaczmarek

    Dorota Kaczmarek , 29.06.2016

    moze na koncu zamiast zasmazki dodac smietane i ten swiezy koperek.pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mar TA

    Mar TA , 28.06.2016

    Boże nie lubię koperku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Henryka Bąkowska

    Henryka Bąkowska , 28.06.2016

    fajnie, ale jakby ugotowac bez bulionetki i bez zasmazki z torebki?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sandra Twardoń

    Sandra Twardoń , 28.06.2016

    Isabella Twardon

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Kamińska

    Jadwiga Kamińska , 07.06.2016

    Super zupka , z własnego koperku z działki i z naturalnych składników i mięska, ale bez chemicznych dodatków.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Szalk

    Iwona Szalk , 07.06.2016

    zgadzam się - bez sensu marnować koperek i kartofelki dodając sztucznizne. Wywar zrobić na mięsku (kościach) kartofelki ziele listek laurowy koperek na koniec smietanka .....miam miam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Majewska

    Anna Majewska , 07.06.2016

    Zamiast bulionetki można dodać ziele angielskie, liście laurowe, czosnek, cebulkę. Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • MamaLu Jablonska

    MamaLu Jablonska , 07.06.2016

    Wszędzie te ohydne,chemiczne bulionetki,ale zawsze mamy wybór.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Wawryk-Graczyk

    Małgorzata Wawryk-Graczyk , 07.06.2016

    Dokładnie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Karwicka

    Bozena Karwicka , 06.06.2016

    zamist bulionetki mozna zrobic wywar a zamiast gotowej zasmazkizrobic wlasna z cebulka:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Podsiadla

    Elzbieta Podsiadla , 06.06.2016

    mozna zastosowac bardziej zdrowe zamienniki . :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Misiak

    Wanda Misiak , 06.06.2016

    ...wygląda smakowicie,szkoda,że tyle sztuczności dodanych:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa koperkowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa koperkowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa koperkowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa koperkowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa koperkowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa koperkowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa koperkowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa cebulowa francuska
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa koperkowo – ziemniaczanaZupa koperkowo – ziemniaczana

Klasyczne zupy warzywne smakują wyśmienicie zwłaszcza w sezonie. Zainspiruj się tym przepisem i przygotuj koperkową z dodatkiem ziemniaków. Jej podstawą jest aromatyczny bulion drobiowy, a uzupełnia go intensywny smak kopru. Od czego zacząć? Na początek przyrządź wywar z wody i bulionetek – do gotującej się mieszanki wsyp pokrojone wcześniej ziemniaki. Ugotuj je w wywarze, dzięki czemu zupa nabierze pożądanej konsystencji. Następnie dodaj błyskawiczną zasmażkę i posiekany drobno koperek. Dla urozmaicenia smaku, wsyp kilka kulek ziela angielskiego oraz dwa listki laurowe. Na koniec wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy, przelej je do garnka i gotuj przez chwilę. Przed podaniem dopraw zupę koperkowo-ziemniaczaną podstawowymi przyprawami – i gotowe. Koperkowa świetnie smakuje podana solo, bez żadnych dodatków, jednak możesz zaserwować ją również z chrupiącym pieczywem lub grzankami czosnkowymi. Tym przepisem udowadniamy, że gotowanie może być proste i przyjemne. Przekonaj się. Smacznego!