
Składniki
1.5 litra
50 dekagramów
2 pęczki
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj wywar z wody i bulionetek Knorr.

Krok 2
Pokrój ziemniaki w kostkę, następnie ugotuj w wywarze.

Krok 3
Zupę zaciągnij Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr i dodaj koperek.

Krok 4
Wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy, dodaj do garnka i gotuj jeszcze chwilę. Dopraw do smaku.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa koperkowo – ziemniaczana
Klasyczne zupy warzywne smakują wyśmienicie zwłaszcza w sezonie. Zainspiruj się tym przepisem i przygotuj koperkową z dodatkiem ziemniaków. Jej podstawą jest aromatyczny bulion drobiowy, a uzupełnia go intensywny smak kopru. Od czego zacząć? Na początek przyrządź wywar z wody i bulionetek – do gotującej się mieszanki wsyp pokrojone wcześniej ziemniaki. Ugotuj je w wywarze, dzięki czemu zupa nabierze pożądanej konsystencji. Następnie dodaj błyskawiczną zasmażkę i posiekany drobno koperek. Dla urozmaicenia smaku, wsyp kilka kulek ziela angielskiego oraz dwa listki laurowe. Na koniec wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy, przelej je do garnka i gotuj przez chwilę. Przed podaniem dopraw zupę koperkowo-ziemniaczaną podstawowymi przyprawami – i gotowe. Koperkowa świetnie smakuje podana solo, bez żadnych dodatków, jednak możesz zaserwować ją również z chrupiącym pieczywem lub grzankami czosnkowymi. Tym przepisem udowadniamy, że gotowanie może być proste i przyjemne. Przekonaj się. Smacznego!