
Składniki
1.5 litra
50 dekagramów
2 pęczki
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj wywar z wody i bulionetek Knorr.

Krok 2
Pokrój ziemniaki w kostkę, następnie ugotuj w wywarze.

Krok 3
Zupę zaciągnij Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr i dodaj koperek.

Krok 4
Wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy, dodaj do garnka i gotuj jeszcze chwilę. Dopraw do smaku.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa koperkowo – ziemniaczana
Klasyczne zupy warzywne smakują wyśmienicie zwłaszcza w sezonie. Zainspiruj się tym przepisem i przygotuj koperkową z dodatkiem ziemniaków. Jej podstawą jest aromatyczny bulion drobiowy, a uzupełnia go intensywny smak kopru. Od czego zacząć? Na początek przyrządź wywar z wody i bulionetek – do gotującej się mieszanki wsyp pokrojone wcześniej ziemniaki. Ugotuj je w wywarze, dzięki czemu zupa nabierze pożądanej konsystencji. Następnie dodaj błyskawiczną zasmażkę i posiekany drobno koperek. Dla urozmaicenia smaku, wsyp kilka kulek ziela angielskiego oraz dwa listki laurowe. Na koniec wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy, przelej je do garnka i gotuj przez chwilę. Przed podaniem dopraw zupę koperkowo-ziemniaczaną podstawowymi przyprawami – i gotowe. Koperkowa świetnie smakuje podana solo, bez żadnych dodatków, jednak możesz zaserwować ją również z chrupiącym pieczywem lub grzankami czosnkowymi. Tym przepisem udowadniamy, że gotowanie może być proste i przyjemne. Przekonaj się. Smacznego!