Krupniczek na żołądkach przepis – Zobacz na przepisy.pl

Krupniczek na żołądkach

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 szklanka

6 łyżek

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki dokładnie oczyść, wypłucz i osącz. Zalej w garnku zimną wodą tak żeby je przykrywała na kilka centymetrów, zagotuj. Usuń szumowiny, gotuj aż zmiękną.

Krok 2

Do garnka dodaj wypłukaną kaszę i kostki rosołowe. Gdy całość ponownie się zagotuje dodaj starte albo posiekane warzywa (marchewka, pietruszka, seler, por), dodaj mini kostki. Ewentualnie dolej też trochę wody bo kasza napęcznieje.

Krok 3

Gotuj aż wszystkie składniki będą miękkie. Przed podaniem odstaw zupę na przynajmniej pół godziny żeby odpoczęła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej