
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
6 łyżek
800 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żołądki dokładnie oczyść, wypłucz i osącz. Zalej w garnku zimną wodą tak żeby je przykrywała na kilka centymetrów, zagotuj. Usuń szumowiny, gotuj aż zmiękną.
Krok 2
Do garnka dodaj wypłukaną kaszę i kostki rosołowe. Gdy całość ponownie się zagotuje dodaj starte albo posiekane warzywa (marchewka, pietruszka, seler, por), dodaj mini kostki. Ewentualnie dolej też trochę wody bo kasza napęcznieje.
Krok 3
Gotuj aż wszystkie składniki będą miękkie. Przed podaniem odstaw zupę na przynajmniej pół godziny żeby odpoczęła.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej































