Krupniczek na żołądkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupniczek na żołądkach

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

6 łyżek

800 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki dokładnie oczyść, wypłucz i osącz. Zalej w garnku zimną wodą tak żeby je przykrywała na kilka centymetrów, zagotuj. Usuń szumowiny, gotuj aż zmiękną.

Krok 2

Do garnka dodaj wypłukaną kaszę i kostki rosołowe. Gdy całość ponownie się zagotuje dodaj starte albo posiekane warzywa (marchewka, pietruszka, seler, por), dodaj mini kostki. Ewentualnie dolej też trochę wody bo kasza napęcznieje.

Krok 3

Gotuj aż wszystkie składniki będą miękkie. Przed podaniem odstaw zupę na przynajmniej pół godziny żeby odpoczęła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kolorowy makaron
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej