Krupniczek na żołądkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupniczek na żołądkach

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 szklanka

6 łyżek

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki dokładnie oczyść, wypłucz i osącz. Zalej w garnku zimną wodą tak żeby je przykrywała na kilka centymetrów, zagotuj. Usuń szumowiny, gotuj aż zmiękną.

Krok 2

Do garnka dodaj wypłukaną kaszę i kostki rosołowe. Gdy całość ponownie się zagotuje dodaj starte albo posiekane warzywa (marchewka, pietruszka, seler, por), dodaj mini kostki. Ewentualnie dolej też trochę wody bo kasza napęcznieje.

Krok 3

Gotuj aż wszystkie składniki będą miękkie. Przed podaniem odstaw zupę na przynajmniej pół godziny żeby odpoczęła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Aksamitny przysmak
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej