Krupniczek na żołądkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupniczek na żołądkach

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

6 łyżek

800 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki dokładnie oczyść, wypłucz i osącz. Zalej w garnku zimną wodą tak żeby je przykrywała na kilka centymetrów, zagotuj. Usuń szumowiny, gotuj aż zmiękną.

Krok 2

Do garnka dodaj wypłukaną kaszę i kostki rosołowe. Gdy całość ponownie się zagotuje dodaj starte albo posiekane warzywa (marchewka, pietruszka, seler, por), dodaj mini kostki. Ewentualnie dolej też trochę wody bo kasza napęcznieje.

Krok 3

Gotuj aż wszystkie składniki będą miękkie. Przed podaniem odstaw zupę na przynajmniej pół godziny żeby odpoczęła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupniczek na żołądkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Meksykański czerwony ryż
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej