Zupa ziemniaczano-brukułowo-ogórkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa ziemniaczano-brukułowo-ogórkowa

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

6 łyżek

0.5 łyżeczki

3 łyżki

2 szczypty

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Zalej w garnku ok. 1,5 wody, dodaj kostki rosołowe i gotuj ok. 15 minut na małym ogniu.

Krok 2

Łodygę brokuła obierz jeśli jest włóknista, pokrój w kostkę. Dodaj razem z porem do podgotowanych ziemniaków i gotuj jeszcze razem ok. 5 minut.

Krok 3

Śmietanę roztrzep z mąką i solą, zahartuj wlewając do niec kilka łyżek gorącej zupy, przelej do garnka, zagotuj. Dodaj pokrojone w kostkę ogórki - domowych nie trzeba obierać. Zupy już nie gotuj bo zakwaszona może się zwarzyć.

Krok 4

Podgardle pokrój w drobną kostkę i usmaż na suchej patelni na chrupiące skwareczki. Nalej zupę na talerze, posyp szczypiorkiem i skwarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ziemniaczano-brukułowo-ogórkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ziemniaczano-brukułowo-ogórkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ziemniaczano-brukułowo-ogórkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ziemniaczano-brukułowo-ogórkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ziemniaczano-brukułowo-ogórkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ziemniaczano-brukułowo-ogórkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ziemniaczano-brukułowo-ogórkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ziemniaczano-brukułowo-ogórkowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa ogórkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej