Zupa ziemniaczano-brukułowo-ogórkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa ziemniaczano-brukułowo-ogórkowa

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

6 łyżek

0.5 łyżeczki

3 łyżki

2 szczypty

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Zalej w garnku ok. 1,5 wody, dodaj kostki rosołowe i gotuj ok. 15 minut na małym ogniu.

Krok 2

Łodygę brokuła obierz jeśli jest włóknista, pokrój w kostkę. Dodaj razem z porem do podgotowanych ziemniaków i gotuj jeszcze razem ok. 5 minut.

Krok 3

Śmietanę roztrzep z mąką i solą, zahartuj wlewając do niec kilka łyżek gorącej zupy, przelej do garnka, zagotuj. Dodaj pokrojone w kostkę ogórki - domowych nie trzeba obierać. Zupy już nie gotuj bo zakwaszona może się zwarzyć.

Krok 4

Podgardle pokrój w drobną kostkę i usmaż na suchej patelni na chrupiące skwareczki. Nalej zupę na talerze, posyp szczypiorkiem i skwarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ziemniaczano-brukułowo-ogórkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ziemniaczano-brukułowo-ogórkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ziemniaczano-brukułowo-ogórkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ziemniaczano-brukułowo-ogórkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ziemniaczano-brukułowo-ogórkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ziemniaczano-brukułowo-ogórkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ziemniaczano-brukułowo-ogórkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ziemniaczano-brukułowo-ogórkowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa ogórkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej