Składniki
5 sztuk
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
6 łyżek
0.5 łyżeczki
3 łyżki
2 szczypty
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Zalej w garnku ok. 1,5 wody, dodaj kostki rosołowe i gotuj ok. 15 minut na małym ogniu.
Krok 2
Łodygę brokuła obierz jeśli jest włóknista, pokrój w kostkę. Dodaj razem z porem do podgotowanych ziemniaków i gotuj jeszcze razem ok. 5 minut.
Krok 3
Śmietanę roztrzep z mąką i solą, zahartuj wlewając do niec kilka łyżek gorącej zupy, przelej do garnka, zagotuj. Dodaj pokrojone w kostkę ogórki - domowych nie trzeba obierać. Zupy już nie gotuj bo zakwaszona może się zwarzyć.
Krok 4
Podgardle pokrój w drobną kostkę i usmaż na suchej patelni na chrupiące skwareczki. Nalej zupę na talerze, posyp szczypiorkiem i skwarkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej