Zupa z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

242 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

227 osób wydrukowało

Pobierz pdf

369 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

3 szczypty

40 gramów

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1,5 litra wody.

Zupa z wołowiną - Krok 1

Krok 2

Pokrój wołowinę w małe cząsteczki, po czym pokrój i umyj pieczarki. Umyj i obierz fasolkę szparagową, marchewki pokrój w cienkie paski o długości około 4 centymetrów.

Zupa z wołowiną - Krok 2

Krok 3

Obierz i pokrój cebulę, czosnek obierz i zmiażdż w prasce.

Zupa z wołowiną - Krok 3

Krok 4

Rozpuść masło na średnim ogniu, w garnku z grubym dnem. Dodaj do niego mięso, marchewkę, pieczarki i cebulę. Podsmaż je na złoty kolor przez około 7 minut, cały czas mieszając. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa

Zupa z wołowiną - Krok 4

Krok 5

Następnie dodaj bulion, fasolkę szparagową, sos sojowy, czosnek oraz imbir. Gotuj całość na małym ogniu przez około 15 minut.

Zupa z wołowiną - Krok 5

Krok 6

Dodaj także malutki makaron, gotuj przez około 6 minut, a następnie dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.

Zupa z wołowiną - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz podawać gorącą zupę posypaną parmezanem i kilkoma świeżymi listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z wołowinąZupa z wołowiną

Zupa z kawałkami soczystej wołowiny oraz makaronem to świetna propozycja na aromatyczne danie, pełne wyrazistych smaków. Szczególnie dobrze sprawdzi się na jesienno-zimowe obiady. Na początek pokrój oczyszczone i umyte mięso (najlepsze będzie takie z pręgi wołowej) oraz warzywa, wedle wskazówek zawartych w przepisie. Ważne, aby mięso nie było zbyt tłuste – w przeciwnym razie zdominuje smak przygotowywanej potrawy. Oprócz marchewki i fasolki szparagowej dodaj zieloną paprykę, a danie będzie bardziej kolorowe i efektowne. Mieszankę warzywną podsmażaj do momentu uzyskania złocistego koloru. Połącz ją z przygotowanym wcześniej bulionem i dorzuć zmiażdżony czosnek. Wlej również nieco sosu sojowego, który sprawi, że zupa będzie jeszcze bardziej wyrazista. Dodaj drobny makaron, gotuj według wskazówek na opakowaniu, a na koniec przypraw pieprzem oraz imbirem. Kiedy potrawa będzie już gotowa, udekoruj talerze posiekaną natką pietruszki i kolendrą. Z czym podawać zupę? Sprawdzi się dodatek startego parmezanu oraz chrupiących grzanek. Mamy nadzieje, że gotowanie z naszymi przepisami jest dla Ciebie przyjemnością. Smacznego!