Zupa z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

248 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

230 osób wydrukowało

Pobierz pdf

381 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

3 szczypty

40 gramów

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1,5 litra wody.

Zupa z wołowiną - Krok 1

Krok 2

Pokrój wołowinę w małe cząsteczki, po czym pokrój i umyj pieczarki. Umyj i obierz fasolkę szparagową, marchewki pokrój w cienkie paski o długości około 4 centymetrów.

Zupa z wołowiną - Krok 2

Krok 3

Obierz i pokrój cebulę, czosnek obierz i zmiażdż w prasce.

Zupa z wołowiną - Krok 3

Krok 4

Rozpuść masło na średnim ogniu, w garnku z grubym dnem. Dodaj do niego mięso, marchewkę, pieczarki i cebulę. Podsmaż je na złoty kolor przez około 7 minut, cały czas mieszając. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa

Zupa z wołowiną - Krok 4

Krok 5

Następnie dodaj bulion, fasolkę szparagową, sos sojowy, czosnek oraz imbir. Gotuj całość na małym ogniu przez około 15 minut.

Zupa z wołowiną - Krok 5

Krok 6

Dodaj także malutki makaron, gotuj przez około 6 minut, a następnie dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.

Zupa z wołowiną - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz podawać gorącą zupę posypaną parmezanem i kilkoma świeżymi listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Zupa pak choi
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z wołowinąZupa z wołowiną

Zupa z kawałkami soczystej wołowiny oraz makaronem to świetna propozycja na aromatyczne danie, pełne wyrazistych smaków. Szczególnie dobrze sprawdzi się na jesienno-zimowe obiady. Na początek pokrój oczyszczone i umyte mięso (najlepsze będzie takie z pręgi wołowej) oraz warzywa, wedle wskazówek zawartych w przepisie. Ważne, aby mięso nie było zbyt tłuste – w przeciwnym razie zdominuje smak przygotowywanej potrawy. Oprócz marchewki i fasolki szparagowej dodaj zieloną paprykę, a danie będzie bardziej kolorowe i efektowne. Mieszankę warzywną podsmażaj do momentu uzyskania złocistego koloru. Połącz ją z przygotowanym wcześniej bulionem i dorzuć zmiażdżony czosnek. Wlej również nieco sosu sojowego, który sprawi, że zupa będzie jeszcze bardziej wyrazista. Dodaj drobny makaron, gotuj według wskazówek na opakowaniu, a na koniec przypraw pieprzem oraz imbirem. Kiedy potrawa będzie już gotowa, udekoruj talerze posiekaną natką pietruszki i kolendrą. Z czym podawać zupę? Sprawdzi się dodatek startego parmezanu oraz chrupiących grzanek. Mamy nadzieje, że gotowanie z naszymi przepisami jest dla Ciebie przyjemnością. Smacznego!