Zupa groszkowa z pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa groszkowa z pesto

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 litr

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy razem z groszkiem do wody, w której uprzednio rozpuszczamy bulionetkę, i gotujemy przez ok. 10 minut, aż ziemniaki zmiękną. Całość rozdrabniamy blenderem na gładką masę. Dodajemy pesto i jogurt, ponownie mieszamy. Doprawiamy delikatem, mini kostkami czosnkowymi oraz solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa groszkowa z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa groszkowa z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa groszkowa z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa groszkowa z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa groszkowa z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa groszkowa z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa groszkowa z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa groszkowa z pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej