Zupa groszkowa z pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa groszkowa z pesto

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 litr

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy razem z groszkiem do wody, w której uprzednio rozpuszczamy bulionetkę, i gotujemy przez ok. 10 minut, aż ziemniaki zmiękną. Całość rozdrabniamy blenderem na gładką masę. Dodajemy pesto i jogurt, ponownie mieszamy. Doprawiamy delikatem, mini kostkami czosnkowymi oraz solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa groszkowa z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa groszkowa z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa groszkowa z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa groszkowa z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa groszkowa z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa groszkowa z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa groszkowa z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa groszkowa z pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej